Τσίπρας: Η Αθήνα μοιάζει με νεκροταφείο λόγω Σόιμπλε

Τσίπρας: Η Αθήνα μοιάζει με νεκροταφείο λόγω ΣόιμπλεΤο θέμα των γερμανικών οφειλών και του κατοχικού δανείου έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία του Μανώλη Γλέζου. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέσει το θέμα, θα το θέσει ο ελληνικός λαός δίνοντας εντολή σε μια άλλη κυβέρνηση, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς - όπως είπε - πρόκειται για ιστορικό χρέος απέναντι στους αγωνιστές...
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, και σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εικόνα νεκροταφείου, που δεν τιμά ούτε τη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία ούτε και τον κ. Σόιμπλε ως καλεσμένο της.

O Κάρολος Παπούλιας έκανε αναφορά στο γεγονός ότι ήταν ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών, που το 1995 έθεσε το θέμα για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο.
"Βεβαίως, η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αρνητική.  Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, ότι σβήστηκε όλη αυτή η υπόθεση", τόνισε, καταλήγοντας: "Ο κ. Γλέζος συνεχώς υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα αυτό".

Όσο για το Μανώλης Γλέζο, έκανε τις δικές του... συγκρίσεις σε ό,τι αφορά την άφιξη Σόιμπλε και τα μέτρα ασφαλείας : "Εκείνο, που εγώ θυμάμαι, είναι ότι τις πρώτες μέρες της κατοχής έπρεπε η γερμανική Βέρμαχτ να κάνει την παρέλασή της στην Αθήνα. Συνέλαβε τότε ομήρους. Δεν είναι γνωστό αυτό, αλλά συνέλαβε ομήρους μην τυχόν συμβεί κάτι κατά την παρέλαση. Τώρα, ήρθε ο Σόιμπλε και όλη η Ελλάδα είναι όμηρος, όλοι οι Έλληνες είναι όμηροι".