Η Τουρκία τρέχει με υπερταχεία!!!

Μεγάλη «αλεπού» αποδεικνύεται τελικά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν και αν εξαιρέσει κανείς τον φανατισμένο ισλαμισμό που τον διακατέχει και ότι κακό συνεπάγεται αυτό, εύκολα μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ηγέτη για το λαό του.


Ο Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε νέο διαγωνισμό για την προμήθεια 106 βαγονιών έναντι 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ και την κατασκευή 2500 χλμ σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει 14 πόλεις.

Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και θα φτάνει κανείς από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα σε σύντομο χρόνο. Το εισιτήριο βέβαια θα είναι ακριβότερο από το λεοφωρείο και φθηνότερο απο το αεροπλάνο.

Και επειδή βάζει τα δισεκατομμύρια πάνω στο τραπέζι ο Τούρκος πρωθυπουργός πολλές ξένες ηγεσίες κρατών θα προσεγγίσουν τη γείτονα χώρα και θα την “καλοπιάσουν” για να πάρουν τη δουλειά σε μια στιγμή που η εξωτερική της πολιτική δεν πήγαινε καθόλου καλά.

Η Άγκυρα δηλαδή αγοράζει επιρροή. Ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον SIEMENS αλλά και ιταλικές εταιρίες, οπότε και αναμένεται η έλευση υπουργών και πρωθυπουργών των χωρών αυτών.

Στην Τουρκία όταν γίνονται έργα δεν υπάρχουν λαμόγια που τσεπώνουν δημόσιο χρήμα καθώς ουδείς δεν διανοείται να υπερκοστολογίσει ή να μην παραδώσει το έργο όπως πρέπει καθώς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης εκεί είναι πολύ βαρύς. Αντίθετα στην Ελλάδα όποτε γίνεται μεγάλο έργο κάποιοι θησαυρίζουν στην καλύτερη περίπτωση καθώς έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο να πληρώνονται εργολάβοι για έργα που δεν παραδίδονται ποτέ...