Χωρίς τίτλο

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε τους Σύρους να ενωθούν για να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και να ακυρώσουν τα σχέδια των ΗΠΑ να καταστήσουν τη Συρία «πελάτη τους» που «θα περιφρουρεί για την ασφάλεια του Ισραήλ».
 Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαούαχρι
Ο Αλ Ζαουάχρι, σε ηχητικό μήνυμά του, διάρκειας 22 λεπτών, για την 65η επέτειο από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους, υποστήριξε ότι ο ..............
μόνος τρόπος επίλυσης του Παλαιστινιακού είναι ο Ιερός Πόλεμος  (Τζιχάντ).
 
Προειδοποίησε του Σύρους να μην γίνουν μαριονέτες των ΗΠΑ, τις οποίες κατηγόρησε ότι θέλουν να μετατρέψουν την Τζιχάντ σε «δυτικό εργαλείο εναντίον του Ιράν».
 
Το μήνυμα του ηγέτη της Αλ Κάιντα αναρτήθηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου οι καθεστωτικές δυνάμεις στη Συρία, με τη συνδρομή μαχητών της Χεζμπολάχ,
ανακατέλαβαν την συνοριακή πόλη Κουσέιρ από τους αντάρτες. 
 
Δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί η αυθεντικότητα του μηνύματος. Η απουσία αναφοράς στην πόλη Κουσέιρ θεωρείται από τους ειδικούς ένδειξη ότι το μήνυμα ηχογραφήθηκε πριν την έναρξη της εκστρατείας για την ανακατάληψη της συριακής πόλης που ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον εβδομάδες. 
 
Ο Αλ Ζαούαχρι επέκρινε το Ιράν επειδή στηρίζει το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, λέγοντας ότι η σύγκρουση στη Συρία «αποκάλυψε το άσχημο πρόσωπο του Ιράν». 
 
Την περασμένη εβδομάδα, ο σουνίτης κληρικός Σεΐχ Γιούσεφ αλ – Καραντάουι κήρυξε ιερό πόλεμο κατά του Μπασάρ Αλ Άσαντ, καθώς μαχητές της Χεζμπολάχ, που στηρίζεται από το Ιράν, πολεμούν στο πλευρό των καθεστωτικών δυνάμεων. 
 
Πηγή: Reuters