Ούτε βήμα πίσω ο Ερντογάν

Φαίνεται ότι «τραβάει» το σκοινί ο Τούρκος πρωθυπουργός καθώς με δηλώσεις του από την Τύνιδα ξεκαθαρίζει ότι η ανάπλαση στην πλατεία Ταξίμ θα προχωρήσει κανονικά παρά τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις. Παράλληλα αφήνει αιχμές για υποκίνηση των διαδηλώσεων από ξένα κέντρα.
Ο Ερντογάν, ο οποίος πριν την περιοδεία του στη  Βόρεια Αφρική είχε εκτιμήσει ότι με την επιστροφή του θα έχουν τελειώσει και οι διαδηλώσεις, φαίνεται ότι έπεσε έξω και τώρα επισπεύδει το ταξίδι του και επιστρέφει απόψε στις  21:00 στην Τουρκία.
Η απουσία του δεν φαίνεται να κατεύνασε την οργή των χιλιάδων διαδηλωτών για την αδικαιολόγητη αστυνομική βία και τους.........
τρεις νεκρούς διαδηλωτές.

Η κατάσταση, κατά την έβδομη ημέρα των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι γίνεται πιο περίπλοκη καθώς ακόμη ένας άνθρωπος, αυτή τη φορά αστυνομικός, έχασε τη ζωή του στα Άδανα πέφτοντας από γέφυρα ύψους πέντε μέτρων την ώρα που κυνηγούσε διαδηλωτές, οι συλλήψεις ακόμη και ξένων υπηκόων έχουν αυξηθεί και μαζί και οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας. Κινητοποιήσεις που συνοδεύονται και από αστυνομική βία αναφέρονται όχι μόνο στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα, την Σμύρνη, στο Τουντσελί και σε άλλες πόλεις.
Και εν μέσω όλων αυτών των εξελίξεων ο Ερντογάν σήμερα αναφερόμενος στους διαδηλωτές είπε «εξαίρω τους διαδηλωτές που κινούνται με περιβαλλοντολογική ευαισθησία, αλλά όπως γνωρίζετε, πριν από λίγο καιρό κάποιοι είχαν επιτεθεί εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα. Πρόκειται για τους ίδιους. Προκαλούν ζημιές σε αθώους πολίτες και σε περιουσίες»