οδηγίες προς τον επόμενο άχρηστο ηγέτη

Η αλήθεια είναι ότι ζούμε σε μια εποχή που είναι δύσκολο να βρεις ηγέτη .  Αυτά σκέφτεται όλη την ώρα ο Βαγγέλης που βλέπει τα ποσοστά να πέφτουνε επικίνδυνα Η στήλη επειδή βασίζεται σε στερεότυπα όπως αυτό που λέει « ότι οι χοντροί είναι καλόκαρδοι , εκτός απόν Πάγκαλο …» θα......
δώσουμε λίγες και πολύτιμες συμβουλές στον φίλο και σύντροφο Βαγγέλη.
Βαγγέλη μου αι σωστοί ηγέτες κατανοούν ότι το νταραβέρι που προσδιορίζει τη σκέση ηγέτη-οπαδού  είναι το λιγότερο σημαντικό. Ένας καλός ηγέτης , Βαγγέλη παλικάρι μου , πρέπει  να έχει κοντά του αξιόλογους ανθρώπους , το αφάν γκατέ πρέπει , και κανα δύο λιμά να του μείνουν , πρέπει να τους επιτρέψει να πουν κι αυτοί τη μ@λ@κία τους.
Δεν σε βάζω στα ψηφοδέλτια για να σκέφτεσαι «Ψήφισε το ως έχει»
Αυτή είναι η διαχρονική ατάκα που ξεστομίζει ο σωστός ο ηγέτης , ο γ@μ@οδέρνουλας κάθε φορά που ακούει μία ιδέα που δεν του αρέσει. Μπορεί η ιδέα να απειλεί την εξουσία που του εμπιστευτήκαν οι Γερμανοί . Μπορεί να απαιτεί να ξοδέψει μερικά εγκεφαλικά κύτταρα παραπάνω. Μπορεί κάτι άλλο. Όπως και να ‘χει, το «δεν σε βάζω στα ψηφοδέλτια  για να σκέφτεσαι» είναι το μάντρα των ανθρώπων που δεν διαθέτουν ίχνος ταλέντου στη διοίκηση και αρέσκονται να καταστρέφουν τη δημιουργικότητα όλων των άλλων. 
Το ζήτημά σου είναι υπό εξέταση στελεχάκο ή βουλευτάκο
Υπάρχουν συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ στην πραγματική ζωή, αλλά μόνο στη πολιτική  και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να γνωρίζουμε ότι αυτός που τις λέει, δεν τις εννοεί! Το «είναι υπό εξέταση» σημαίνει «εξαφανίσου και μην μου ξαναμιλήσεις εκτός κι αν σου το ζητήσω». Σημαίνει «δεν θα κάνω αυτό που μόλις μου πρότεινες και θέλω να ξέρεις ότι εκτιμώ τη γνώμη σου λιγότερο απ’ όσο μου επιτρέπεται να σου πω». 
Ποιος σου έδωσε την άδεια να το κάνεις; 
Βαγγέλη έχει διαρρεύσει στην πιάτσα  ότι έχεις  εμμονή με την ιεραρχία, τις τυπικές διαδικασίες, την άδεια και τις βαθμίδες, είναι οι άνθρωποι που πρέπει να αποφεύγουμε όσο μπορούμε περισσότερο, ειδικά σε σχέσεις που τους δίνουν την εξουσία να επηρεάζουν τη ζωή και την καριέρα μας, μειώνοντας αποδεδειγμένα το προσδόκιμο ζωής μας δε βλέπεις το Μητσοτάκη μαϊμού έγινε αλλά τα είχε γραμμένα ΟΛΑ , ο κόσμος να χαλούσε αυτός το χαβά του.  …
Δεν είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή σου και δεν το λέω μόνο εγώ αυτό… 
Οι καλοί ηγέται φροντίζουν να δίνουν έμφαση εις τα θετικά στοιχεία. Οι δελακώλ (γαλλιστί de la cole δηλαδίς του κώλου) , όμως, δεν χρησιμοποιούν ποτέ τον έπαινο και περιορίζονται μόνο στην κριτική, ενώ αν είναι πολύ κακοί σαν τον Αντώνη προσθέτουν μια εξτρά δόση διαστροφής λέγοντας ότι είναι κάτι «η ΕΡΤ δεν έκλεισε για να κλείσει αλλά για να ανοίξει. ». Και η καλύτερη απ' όλες:
Ελλην Φορολογούμενος