για τα μάτια σου μόνο...

 Ελλην Φορολογούμενος
 
1η συμβουλή: Εξέταζε αγόρι μου τα ματάκια σου σε τακτά διαστήματα και μην τα  αμελείς να συμβουλεύστε τον οφθαλμίατρο όταν έχεις  κάποιο σύμπτωμα που σε ανησυχεί όπως π.χ. ματόπονο ή να σου ξεφύγει κανένα δάκρυ όταν θα  βλέπεις αυτούς που απολύεις να κλαίνε , να πας να το εξετάσεις.
2η συμβουλή: Βεβαιώσου λεβέντη μου  ότι υπάρχει επαρκής φωτισμός με λάμπες και συσκευές φωτισμού και ο΄θόνες  SIEMENS ( να θυμάσαι η.... SIEMENS σου στάθηκε όταν έκανες τα πρώτα σου βήματα.) όταν γράφεις τους νόμους , υπογράφεις απολύσεις  ή διαβάζεις τις εντολές της τρόικας .
3η συμβουλή: Ξεκούραζε τις ματάρες σου περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά να εστιάζεις το βλέμμα σου σε κάποιο άλλο σημείο του χώρου , άκου ΝΕΡΙΤ στο ραδίοφωνο.
4η συμβουλή: Εμπλούτισε τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α και β-καροτένιο, όπως π.χ. καρότα, γλυκοπατάτες αστακούς συναγρίδες και άλλα . Οι συγκεκριμένες βιταμίνες είναι απαραίτητες για την όραση σου  , ζαμάνφου αν δεν έχουν οι άλλοι να φάνε , δε φταίς εσύ που δεν ήταν τόσο ξύπνιοι σαν κι εσένα και τον Μιλτιάδη που σας γέννησαν σπουδαίοι πατεράδες.
5η συμβουλή :Φρόντισε να κρατάς υπό έλεγχο διάφορες χρόνιες παθήσεις όπως είναι η ανθρωπιά,  και το φιλότιμο , ακούστηκε ότι στο παρελθόν κάποιοι πολιτικοί που «αρρώστησαν»  στο μακρυνό παρελθόν , από αυτές τις παθήσεις παραιτήθηκαν ! δεν είμαστε καλά μπρρρρρ…
6η συμβουλή: Μην ξεχνάς να φοράς τα γυαλάκια σου του  ηλίου, τα οποία προστατεύουν τις ματάρες σου από  υπεριώδη ακτινοβολία και είναι απαραίτητα κάθε φορά που θα τις εκθέτεις στο ηλιακό φως. Ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι απολύτως απαραίτητα . 
7η συμβουλή: Πρέπει να κοιμάσαι  πολλές ώρες ,  για να οξυγονώνονται επαρκώς τα τσακίρικά σου μάτια  και να αποφύγεις το ενδεχόμενο μόλυνσης όσο λιγότερο τα εκθέτεις , τόσο το καλύτερο για τα μάτια σου , μη ξεχνά ο κόσμος είναι κακός και ζηλεύει , μπορεί κάλλιστα κάποιος να σε ματιάσει.