Ολοι πλην ΠΑΜΕ για απεργία στις Πανελλαδικές

Ιδια γεύση με την προηγούμενη συνεδρίαση έχει έως στιγμής η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ , η οποία συνεχίζεται. Εκτός του ΠΑΜΕ που πρόσκειται  στο ΚΚΕ  όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις  διατυπώνουν την ίδια θέση που είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα , δηλαδή απεργία μέσα στις  Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Αυτήν την ώρα  συζητούν χωρίς να......

συμφωνούν  την εισήγηση της ΔΑΚΕ, όπως αυτή διατυπώνεται και από τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστο, δηλαδή,  να στηθούν κάλπες στα σχολεία και τις Γενικές Συνελεύσεις για:


• Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων (17 Μαΐου), με τη μορφή 3ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας (8 – 11 πμ) και 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ (11 πμ – 2 μμ).

• Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή

Ενδιαφέρον πάντως αναμένεται να έχει ο συσχετισμός των παρατάξεων. Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις τους πάντως, τάσσονται κατά της απεργίας.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ ζητεί από τον υπουργό να ανακαλέσει το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, καθώς, όπως σημειώνει, «επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα», ενώ η ΔΗΜΑΡ προτείνει «την άρση των αποσπάσεων, την εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων που έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που υπάρχουν κενά, την επέκταση της δεύτερης και της τρίτης ανάθεσης διδασκαλίας και την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην κλίμακα του ωραρίου».

Η μόνη παράταξη που δεν συνυπογράφει για απεργία στις εξετάσεις είναι το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ, καθώς θεωρεί ότι οι κοινωνικές παρενέργειες μιας τέτοιας κινητοποίησης θα ήταν τεράστιες και θα είχαν αποτέλεσμα να πλήξουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να στρέψουν την κοινωνία εναντίον του. Σχολιάζοντας οι συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων υπογραμμίζουν ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ως υποστηριχτές της κυβέρνησης