Δεκάδες χωριά χωρίς επιτάφιο και ανάσταση λόγω...μνημονίου!

anastasiΤο δικό τους "Γολγοθά" ανεβαίνουν οι Μητροπόλεις το φετινό Πάσχα, εξαιτίας της απουσίας του κατάλληλου αριθμού ιερέων, για να τελέσουν τις Λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδος...
Οι διορισμοί ιερέων από το κράτος για το 2012, αλλά και το τρέχον έτος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι, αφου υπάγονται στον κανόνα «ένα προς δέκα». Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας οι διορισμοί είναι οι εξής:

1. Εκκλησία της Ελλάδας: 70

2. Εκκλησία της Κρήτης: 4

3. Ιερά Μητρόπολης Δωδεκανήσου: 1

Στο Τρίκερι o παπάς μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία και η περιοχή έμεινε χωρίς ιερέα. Χωρίς ιερέα και η Σάντα το Πάσχα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ερήμωσαν από ιερείς και τα ορεινά χωριά της Ηπείρου! Χωρίς επιτάφιο και ανάσταση κινδυνεύει να μείνει το χωρίιό Αγία Βαρβάρα της Κόνιτσας. Για πρώτη φορά στην ιστορία του χωριού η επίσημη ενημέρωση από την ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης είναι ότι φέτος δεν μπορούν να διατάξουν κανέναν Ιερέα να πάει στο χωριό για την θεία λειτουργία της Μ. Παρασκευής και της Ανάστασης.

Θύμα της απουσίας ιερέων και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμαά του λόγω ελλείψεως Ιερέων την Μεγάλη Πέμπτη το πρωί. Έτσι ο Μητροπολίτης την Μ. Πέμπτη τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Λαμίας αντί της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Αταλάντης.

(agioritikovima.gr)