Αν δεν ψηφιστεί, δημιουργείται σοβαρό ζήτημα για την κυβέρνηση

Ούτε ένα βήμα πίσω δεν είναι διατεθειμένο να κάνει το ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Τις επόμενες ημέρες σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι η κυβέρνηση...
δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία για προώθηση του σχεδίου νόμου Ρουπακιώτη θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και θα ζητήσει να επαναφέρει την πρόταση νόμου που κατέθεσε προ διμήνου το ΠΑΣΟΚ κατά της ρατσιστικής βίας.

Στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι το Μαξίμου προκαλεί ρήγμα στις ενδοκυβερνητικές σχέσεις με την επιμονή της να μην δέχεται νέο αντιρατσιστικό, ενώ κύκλοι του κόμματος σχολίαζαν αργά χθες το βράδυ ότι όταν θα έρθει η κρίσιμη ώρα στη Βουλή υπάρχει μεγάλη περίπτωση να βρεθεί εκτεθειμένη η ΝΔ και μόνη μαζί με την Χρυσή Αυγή να καταψηφίζει.

Παρ' όλα αυτά το αντιρατσιστικό είναι το κερασάκι στην τούρτα... Πίσω από την οξύτατη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου κρύβεται η έντονη ενόχλησή του για το γεγονός ότι δεν υπάρχει-όπως επαναλαμβάνει- συντονισμός στην κυβέρνηση- και κυρίως για το ότι το Μαξίμου αδιαφορεί και σε ορισμένες περιπτώσεις "θάβει" τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ως εκ τούτου στην χθεσινή σύσκεψη που έγινε σε τεταμένο κλίμα ο κ. Βενιζέλος τα έβαλε με τους Γιάννη Βρούτση και Γιάννη Στουρνάρα διότι όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ για την ανάσχεση της ανεργίας και την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση αλλά με τον τρόπο τους και τους χειρισμούς τους τίς υποβάθμισαν.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρόντος του κ. Στουρνάρα ενώ απέρριπτε την πρόταση για τον ΦΠΑ στην εστίαση ήρθε έναν μήνα αργότερα να δηλώσει ότι τώρα μπορεί να επέλθει η μείωση...