Βρετανικά μαχητικά «προσγείωσαν» πακιστανικό αεροσκάφος με 297 επιβάτες

vretanika-maxitika-prosgeiosan-pakistaniko-aeroskafos-me-297-epivates-fotoΜαχητικά αεροσκάφη της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας συνόδευσαν σε αναγκαστική προσγείωση ένα επιβατικό αεροσκάφος που προερχόταν από το Πακιστάν.

Το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ...
αντί για το Μάντσεστερ, που ήταν ο τελικός προορισμός του, δεν ήταν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ανέφερε μία πηγή των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για το λόγο που οδήγησε τις βρετανικές αρχές να το εκτρέψουν από την καθορισμένη πορεία του.

Το επιβατικό αεροσκάφος οδηγήθηκε σε απομονωμένο σημείο μακριά από τους χώρους των επιβατών και το αεροδρόμιο του Στάνστεντ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Από πηγή του αεροδρομίου του Μάντσεστερ διευκρινίστηκε ότι το επιβατικό ανήκει στην εταιρεία Pakistan International Airlines.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι μαχητικά αεροσκάφη Typhoon απογειώθηκαν για να συνοδεύσουν το αεροσκάφος των πακιστανικών αερογραμμών, με 297 επιβάτες.