Ελέγχεται και για επαναπατρισμό κεφαλαίων της λίστας Λαγκάρντ ο Παπακωνσταντίνου

Στο μικροσκόπιο των Οικονομικών Εισαγγελέων εισέρχεται για μια ακόμη φορά η περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Οι κ.κ Πεπόνης και Μουζακίτης ζήτησαν από τις τράπεζες στοιχεία για όσους έκαναν χρήση του περίφημου νόμου Αλογοσκούφη...
περί επαναπατρισμού κεφαλαίων με ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να εξετάσουν εάν μέσα σε αυτούς βρίσκονται και οι καταθέτες της HSBC που περιλαμβάνονται στη Λίστα.

Κι αυτό γιατί κατά την περίοδο που έχει επιβεβαιωθεί πως η λίστα ήταν ήδη στην Ελλάδα (χωρίς προφανώς να έχει συντελεστεί ο οποιοσδήποτε οικονομικός - φορολογικός έλεγχος) δόθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου δύο παρατάσεις για να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους.

Στόχος των Εισαγγελέων είναι να ερευνήσουν εάν οι δύο αυτές παρατάσεις είχαν ως στόχο να επιστρέψουν στη χώρα ακριβώς αυτά τα κεφάλαια τα οποία περιλαμβάνονταν στη λίστα, αφού υπάρχει η υπόνοια πως οι δύο παρατάσεις ήταν φωτογραφικές για όσους αναφέρονταν στη λίστα Λαγκάρντ και τα ονόματά τους θα έβγαιναν κάποια στιγμή στη δημοσιότητα.

Την υποψία ενισχύει το γεγονός ότι η λίστα έμεινε ανενεργή για μεγάλο χρονικό διάστημα (χωρίς έρευνα δηλαδή) και διατυπώθηκε μάλιστα πρόσφατα στη Βουλή από πολλές πλευρές του κοινοβουλίου.

Πρόκειται σίγουρα για μια διαφορετική οπτική γωνία της περιβόητης έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ αυτή που προσδίδουν οι κ.κ Πεπόνης και Μουζακίτης, με στόχο προφανώς να αποδoθούν ευθύνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού μέχρι στιγμής αυτή έχει «κολλήσει», τόσο στο κομμάτι της Προανακριτικής Επιτροπής, όσο και σε αυτό της έρευνας της Δικαιοσύνης.