Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 1893




Η επιστολή του Δελααί και οι εκατόν Βουλευταί
Ο Γάλλος βουλευτής Δελααί, όστις, προτείνας την εκλογήν Ανακριτικής ‘επιτροπής, εδήλωσεν ότι εκατόν βουλευταί το ολιγώτερον έλαβαν γενναία φιλοδωρήματα από την εταιρίαν του Παναμά, και έκτοτε δεν.......
έπαυσε να προκαλήται όπως δώσει κατάλογον των ονομάτων, γράφει μακράν επιστολήν εις το Φιγαρώ, εν η εξηγεί διότι αρνείται να ονομάσει τους δωροδόκους (σ.σ. δωρολήπτας).
Δεν έχει , λέγει, τον κατάλογουν εις την κατοχήν του. Αλλ΄ ολίγας ημέρας πριν καταγγείλει από του βήματος την διαφθοράν των βουληφόρων ανδρών, φίλοι τινές τον οδήγησαν προς εν των δεκαπέντε προσώπων των εν πλήρει γνώσει όλων των φάσεων της υποθέσεως Παναμά, όστις, πριν είπη λέξιν, τον υπεχρέωσε να ορκισθεί ότι ουδέποτε θα εφανέρωνε το όνομα του. Μετα τούτο το μυστηριώδες πρόσωπον έδωσαν εις τον Δελααί όλες τις πληροφορίες ος ούτος μετεχειρίσθη δια την εν Βουλή αγόρευσίν του.
Πριν απαγγείλει τον λόγον του, ο Δελααό είδε φωτογραφίας εγράφων , τα οποία αποτελούσι δια αυτόν πειστικόν τεκμήριον της αληθείας των ισχυρισμών του πληροφορήσαντα αυτόν. Μεταξύ τούτων υπήρχε και η φωτογραφία καταλόγου έκατόν εβδομήκοντα δύο ονομάτων , μελών του Κοινοβουλίου, όσοι έλαβαν χρήματα, ήτις φωτοραφία απεστάλη αμέσως οπίσω εις Λονδίνον, απόθεν είχε κομισθεί.
για την αντιγραφή, ΝοτΑν








για την αντιγραφή, ΝοτΑν