Η Κύπρος δεν θύμιζε σήμερα Αργεντινή

Ουρές αλλά και ψυχραιμία στους πολίτες. «Κάνουμε αυτό που μπορούμε-να σηκώσουμε τα λεφτά μας. Τίποτε άλλο. Σαν να έχουμε αποδεχτεί την μοίρα μας» λένε οι καταθέτες. 
Oι υπεύθυνοι των τραπεζών βγαίνουν κατά διαστήματα έξω από το εκάστοτε κατάστημα ζητώντας από τον κόσμο να κρατήσει την σειρά που έχει δημιουργηθεί και όπως όλα δείχνουν, οι καταθέτες ανταποκρίνονται.  

διαίτερος εκνευρισμός δεν παρατηρείται, παρά μόνον σε καταστήματα (λίγα αλλά υπαρκτά) που ακόμη δεν έχουν ανοίξει. Ωστόσο, άνδρες......

εταιρειών security διαβεβαιώνουν ότι όλοι θα εξυπηρετηθούν.
H αστυνομική παρουσία είναι έντονη. Αν και σε κάποια καταστήματα οι ουρές είναι τεράστιες, η οργάνωση αποδίδει. Την πόρτα περνούν τρία με τέσσερα άτομα την φορά.  
Υπενθυμίζουμε ότι σε όλα ανεξαιρέτως τα τραπεζικά ιδρύματα, (τα οποία θα εξυπηρετήσουν το κοινό μέχρι τις 18:00 το απόγευμα) το όριο ανάληψης παραμένει στα 300 ευρώ, ενώ δεν γίνονται δεκτές επιταγές. Οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να εκτελούν εμπορικές συναλλαγές μέχρι 5.000 ευρώ ημερησίως, ανά λογαριασμό, χωρίς περιορισμό και να πληρώνουν τους μισθούς του προσωπικού τους. Από αύριο όλα επανέρχονται στους κανονικούς τους ρυθμούς. 
Πάγιες εντολές πληρωμών ή και μεταφορές χρημάτων μέσω χρεωστικής ή και πιστωτικής ή και προπληρωμένης κάρτας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ τον μήνα ανά πρόσωπο ανά πιστωτικό ίδρυμα