Κόκκινη Ιλντα: η εισαγγελέας την οποία τρέμει ο Μπερλουσκόνι

Επί δυο συναπτές δεκαετίες αποτελεί το αντίπαλο - δικαστικό - δέος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του οποίου θεωρείται ορκισμένη εχθρός. Η Μαρίλντα Μποκασίνι είναι η εισαγγελέας που τίθεται ενάντια στον Καβαλιέρε στις υποθέσεις «Ρούμπι-Γκέιτ» και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της εταιρείας συμφερόντων του Μediaset, όπου ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας...........
κατηγορείται για προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία και διαφθορά.

Γνωστή ως «Κόκκινη Ιλντα» όχι μόνο για το χρώμα των μαλλιών της, αλλά και για τις φιλοαριστερές της πολιτικές πεποιθήσεις, η 63χρονη δικαστής είχε ως είδωλό της το δικαστή και διώκτη της σικελικής μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε. Όταν αυτός δολοφονήθηκε το 1992 από βόμβα της Κόζα Νόστρα, η Μποκασίνι ζήτησε να μετατεθεί αμέσως στη Σικελία και ν' αναλάβει την υπόθεση.

Το 1996, μετά από δικές της έρευνες, οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν τον διαβόητο Τότο Ρίινα, αρχηγό της σικελικής μαφίας, ο οποίος είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονία του Φαλκόνε και του αδέκαστου δικαστή Πάολο Μπορσελίνο. Σήμερα ο Ρίινα εκτίει ποινή ισόβιων δεσμών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας του Μιλάνου.

Μετά τη Σικελία, η «Κόκκινη Ιλντα» επέστρεψε στο Μιλάνο και αντικατέστησε το δικαστή Αντόνιο Ντι Πιέτρο στον αγώνα του κατά της διαφθοράς. Ο Ντι Πιέτρο, που προϊστατο της επιχείρησης «Καθαρά Χέρια» για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων, αποχώρησε για να ασχοληθεί με την πολιτική και τη θέση του πήρε η Μποκασίνι.

Η γεννημένη στη Νάπολη εισαγγελέας καταπιάστηκε κατόπιν για πολλά χρόνια με τον Καβαλιέρε, παραπέμποντάς τον ως κατηγορούμενο σε πλειάδα υποθέσεων. Εχει συγκεντρώσει μεταξύ άλλων στοιχεία που αποδεικνύουν, σύμφωνα με την ίδια, ότι ο Μπερλουσκόνι πλήρωσε για τις σεξουαλικές υπηρεσίες της την Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, όταν ακόμα ήταν ανήλικη και ότι άσκησε πιέσεις στην αστυνομία του Μιλάνου να την αφήσει ελεύθερη μετά τη σύλληψή της για κλοπή, τον Μάιο του 2010 -η δίκη αυτή διεξάγεται τώρα.

«Ο μεγιστάνας πολύ συχνά οργάνωνε πάρτι στα οποία παρευρίσκονταν πόρνες. Το δείπνο σερβιριζόταν με ερωτικούς χορούς ''μπούνγκα μπούνγκα'', ενώ για ''επιδόρπιο'' υπήρχε σεξ ανάμεσα σε άντρες (συμπεριλαμβανομένου και του Μπερλουσκόνι) και νεαρές γυναίκες οι οποίες είτε πληρώνονταν γι' αυτό, είτε τους προσφέρονταν πολυτελή δώρα», σημειώνει η εισαγγελία.

Η Μποκασίνι έγινε στόχος επιθέσεων από εφημερίδες προσκείμενες στον 77χρονο πολιτικό, όπως η «Il Giornale», η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες της από το 1982 που τη δείχνουν να συνομιλεί και να φιλάει ένα δημοσιογράφο της άκρας αριστεράς που έγραφε στην στρατευμένη εφημερίδα «Αγώνας Διαρκείας» (Lotta Continua). Η επίθεση εκ μέρους της «Il Giornale» συνεχίστηκε με νέο δημοσίευμα που έδειχνε την εισαγγελέα να «τολμά» να ψωνίζει ένα μεταξένιο φουλάρι αξίας 300 ευρώ από ένα κατάστημα του Μιλάνου.

Ο Μπερλουσκόνι παραμένει στο νοσοκομείο όπου εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα με οξεία επιπεφυκίδα κι ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να παραστεί στη δίκη, τουλάχιστον έως ότου οι γιατροί που τον παρακολουθούν αποφασίσουν να του δώσουν εξιτήριο.