Στην Βουλή ο εργαστηριακός έλεγχος του USB - Τέσσερις Η/Υ άνοιξαν τη λίστα Λαγκάρντ

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έφθασε η πρώτη πραγματογνωμοσύνη στο USB στικ με τα ονόματα των καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης...
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρχείο που αποτελεί αντίγραφο με ημερομηνία γέννησης την 8η Ιουλίου 2011 του αρχικού USB που παρέδωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τότε προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη,ανοίχτηκε από 4 διαφορετικούς υπολογιστές και έχουν διαβαστεί 58 διαφορετικοί ηλεκτρονικοί φάκελοι.
Η έκθεση, η οποία είναι πολυσέλιδη, βρίσκεται ήδη στα χέρια του Προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και αναμένεται να μοιραστεί το απόγευμα στα μέλη της.
Έως αυτή την στιγμή όμως οι πληροφορίες για τις ημερομηνίες που ανοίχθηκε το αρχείο είναι συγκεχυμένες, καθώς ορισμένα μέλη αναφέρουν ότι και τα 4 ανοίγματα έγιναν την 8η Ιουλίου, ενώ μια πληροφορία αναφέρει ότι το στικάκι φαίνεται να έχει ίχνη ανάγνωσης σε ημερομηνίες προγενέστερες της 8ης Ιουλίου του 2011 οπότε, κατά τον κ. Διώτη, έγινε η αντιγραφή του από το φερόμενο πρωτότυπο στικάκι.
Πέραν αυτών αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας που έκαναν την πραγματογνωμοσύνη αναφέρουν στο κείμενό τους ότι δεν προκύπτει αλλαγή στα στοιχεία.