Fitch: Η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα σε κάθετη πτώση

Περαιτέρω πτώση των τιμών στην ελληνική αγορά ακινήτων βλέπει ο οίκος αξιολόγησης Fitch, ο οποίος εκτιμά ότι οι πτωτικές τάσεις θα συνεχιστούν και τα προσεχή τρίμηνα.Στην έκθεση της για τα ελληνικά τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια, ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πτωτική πορεία της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα...
Με τις τιμές ακινήτων να έχουν υποχωρήσει 21% από τα υψηλά επίπεδα του τρίτου τριμήνου του 2008, η Fitch αναμένει ότι κατά την ολοκλήρωση της καθοδικής πορείας, οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα θα έχουν υποχωρήσει κατά 33% από τα επίπεδα του 2008.
Στην ίδια έκθεση, ο οίκος επισημαίνει ότι οι τιμές ακινήτων στην Αθήνα υποχώρησαν 2,8%, 2,3% στη Θεσσαλονίκη και 2,6% σε άλλες πόλεις.
Στην Αθήνα, οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί 24,7% από τα υψηλά του τρίτου τριμήνου 2008 και στη Θεσσαλονίκη κατά 29,6%.
Ο οίκος προβλέπει ότι όταν θα έχει ολοκληρωθεί η καθοδική πορεία, οι τιμές ακινήτων στην Αθήνα θα έχουν υποχωρήσει 35% από τα υψηλά του 2008, 40% στη Θεσσαλονίκη και 30% σε άλλες πόλεις.