Πλακώθηκαν Βενιζελικοί και Παπανρεϊκοί

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ καθώς τέσσερις ημέρες πριν από την εκλογή συνέδρων και μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του συνεδρίου κορυφώνεται η σκληρή κόντρα μεταξύ βενιζελικών και παπανδρεϊκών στελεχών.

Σήμερα, μάλιστα, στον 4ο όροφο της Ιπποκράτους έπεσαν μπουνιές και καρεκλιές ενώ ταυτόχρονα αντηλλάγησαν και βαρύτατες εκφράσεις με........

αλληλοκατηγορίες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κόμμα.

Στα γραφεία της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ), στον 4ο όροφο, προσήλθαν σήμερα γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών, μεταξύ των οποίων και οι γραμματείς της Α' Πειραιά Γιάννης Αξαρλής και Β1 Αθήνας Χρήστος Σωτηρόπουλος.

Παρόντος του νέου επικεφαλής της ΕΚΑΠ Γιάννη Σουλαδάκη, που πρόσφατα αντικατέστησε με εντολή του Ευάγγελου Βενιζέλου τον Γιώργο Ανωμερίτη, καθώς και του Πάρι Κουκουλόπουλου, οι γραμματείς προσήλθαν για να υποβάλουν ενστάσεις επί της διαδικασίας κάνοντας λόγο για «μπάχαλο κομβικών εγκυκλίων αναφορικά με την εκλογή των συνέδρων».

Το μέλος της ΕΚΑΠ Γρηγόρης Φελώνης τους απέπεμψε αποκαλώντας τους αλήτες.

«Εμάς λες αλήτες», είπε σε έντονο ύφος ο Γιάννης Αξαρλής.

«Οχι, δεν λέω εσάς, λέω όσους υπέγραψαν τα διάφορα κείμενα και περιφέρουν στο διαδίκτυο αλητήριες απόψεις. Διάφοροι που παράτησαν ένα κόμμα κέλυφος και δεν μπορεί να μας ζητάνε και τα ρέστα», απάντησε ο κ. Φελώνης, φωτογραφίζοντας τόσο τον Μιχάλη Καρχιμάκη όσο και τον επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος Γιώργο Παναγιωτακόπουλο οι οποίοι με υπογραφές και κείμενα έχουν κάνει παρεμβάσεις τις τελευταίες ημέρες κατά της ηγεσίας και των διαδικασιών του συνεδρίου.

«Μα και εγώ είμαι στους 75 που υπέγραψαν το κείμενο», αντέτεινε ο κ. Αξαρλής και ακολούθησε πανδαιμόνιο με σπρωξίματα, καρεκλιές και μπουνιές. Σύμφωνα με πληροφορίες στις αψιμαχίες συμμετείχε και ο Πάρις Κουκουλόπουλος κατά των δύο «παπανδρεϊκών» γραμματέων νομαρχιακών.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Γιάννης Σουλαδάκης και τους χώρισε παρακαλώντας τους να μην συνεχίσουν τη συμπλοκή.

Καταγγελίες για νοθεία στο συνέδριο

Η πραγματική αιτία της σημερινής σύρραξης είναι το γεγονός ότι η παπανδρεϊκή πλευρά καταγγέλλει την ηγεσία του κόμματος για απόπειρα νοθείας στο επερχόμενο συνέδριο.

«Μαγειρεύουν του αριστίνδην συνέδρους για να νοθεύσουν το συνέδριο. Ηταν να τους ανακοινώσουν στις 18 Φεβρουαρίου και ακόμη τους μαγειρεύουν» καταγγέλει η παπανδρεϊκή πτέρυγα.