Μαρτύριο της σταγόνας από τα Πανεπιστημιακά τσιράκια!!..



Με ή χωρίς μνημόνια..


Ευγένιος Ανδρικόπουλος 

Υποχρεούμαι εξ αντικειμένου (δημοσιογράφος γαρ) στην ανάγνωση ή την ακρόαση (όπως τις χθεσινές συζητήσεις κατά την διάρκεια της υποδοχής της εν ονόματι Ολάντ αλεπούς του νεοαφρικανικού εποικισμού) όλων των ανισορροπιών που εξαπολύουν κατά δικαίων και αδίκων άπαντες ανεξαιρέτως οι καθεστωτικοί απόφοιτοι των οικονομικών Πανεπιστημίων οι .........
οποίοι:


Στην λογική του άγγιξέ με σύστημα να σου παραδοθώ, επιχειρούν να μας πείσουν ότι πρώτον: 

Υφίσταται η οικονομία ως αυθύπαρκτη επιστήμη (διαφορετικά τίνι τρόπω θα τύγχαναν έδρας οι Μέργοι) και δεύτερον, να υποδεχτούμε τις μαλακίες τους ως Μεσιανά αποφθέγματα, όταν κατά κακή τύχη αυτών, έχει προηγηθεί η Μαρξιστική κοσμογονία. Προφανώς γι αυτούς ένας από τους μύστες της, ο Αλτουσέρ, παρουσίασε παραστατικότητα το πως o καπιταλισμός μετατρέπει τους ανθρώπους σε υποκείμενα πρακτικής αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας, την οποία οι δημοσιολογούντες καθηγητίσκοι υπηρετούν ως κατοικίδια και προπαγανδίζουν χυδαία. 


Τους ακούς ή τους διαβάζεις να ανακοινώνουν με θρησκευτικό δογματισμό διάφορες τυχάρπαστες θεωρίες, οι οποίες σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης ως αυτή που διάγουμε, μπορεί να διαψεύδονται δραματικά την αμέσως επομένη αλλά: Δεν έχουν ούτε το ελάχιστο αν όχι επιστημονικό έστω κοινωνικό ήθος ώστε να εξαφανιστούν από προσώπου γης. 

Αντιθέτως!! Επανεμφανίζουν τα σπασμένα μούτρα τους (από το διαδίκτυο ως τα ΜΜΕ) αποδίδοντας ασυστόλως σε μεταφυσικές επεμβάσεις των αριστερών διαβόλων την αποτυχία τους. Και δια του θράσους χιλίων αλχημιστών, συνταγογραφούν εκ νέου μαγικές θεραπείες δια των οποίων θα γιατρευτούν οι χαίνουσες πληγές του λαού. Υπό μια προϋπόθεση: Πως αυτός θα τις υποστεί σιωπηλά ως καλός και υπάκουος ασθενής παρά το ότι έχουν βασιστεί στα ίδια ληγμένα συστατικά με τις αποδεδειγμένες φονικές παρενέργειες στην ζωή του. 

Ποια είναι αυτά; Τα εξής δύο: Η «κραταιά» τραπεζιτική τοκογλυφική δραστηριότητα και ο χρυσοφόρος «στοιχηματικός τζόγος» των χρηματιστηριακών παραγώγων που κατά περίεργη «σύμπτωση» αποτελούν τα τοξικά απόβλητα από την λειτουργία της ίδιας μηχανής. Των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. 

Κι αρχίζουν ξανά να μηρυκάζουν όρους όπως: 
«Ανάπτυξη», ανατροφοδότηση με χρήμα ζεστό εκείνων που χρεοκόπησαν τον λαό δηλαδή. «Αγορές», –πίσω από τις οποίες κρύβονται οι ληστρικές τράπεζες. «Spreads», -θεσμοθετημένη τοκογλυφία-, και «cdsses», -επισφάλειες, που η χρηματοπιστωτική μαφία εισπράττει τ' ασφάλιστρα πυρπολώντας τα θύματά της.... Κι όταν νομοτελειακά τα οικονομικά μεγέθη εκτροχιάζονται, έχουν ήδη οι υποβολείς τους ιδιοποιηθεί τα κέρδη και καλούν τον συνήθη ύποπτο μαλάκα τον λαό να επωμιστεί τις ζημιές.. 

Κάτι που πέραν της γνωστής ανακεφαλαίωσης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, συνέβη και σε εκτός μνημονίων χώρες όπως η Ολλανδία όπου: Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα του κράτους αυτού, η SNS Reaal, ενισχύεται από την Ολλανδική κυβέρνηση με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών της και πιο συγκεκριμένα δια του ποσού των 3,7 δις ευρώ επί του οποίου θα προστεθεί ακόμη ένα 6,1 δις ευρώ έναντι δανείων και εγγυήσεων. 

Και δεν είναι η μόνη. Μια σειρά από ομοειδείς της όπως η γερμανική Deutsche Bank, η ιταλική Monte dei Paschi, η ισπανική Santander, η γαλλική Credit Agricole, η βελγική Dexia ανακοίνωσαν ήδη απώλεια εκατομμυρίων δις ευρώ δίχως να δίνουν λογαριασμό σε κανένα σε σχέση με το who is who εκείνου που ενθυλάκωσε τα χρήματα αυτά. 

Αντιθέτως. Κι εκεί όπως και εδώ εξαπολύουν επί των δημόσιων συζητήσεων τα πανεπιστημιακά τσιράκια τους, να χαπακώσουν τον λαό με την πρέζα του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Ενός … ιδεώδους που εξαθλιώνει εκατομμύρια ανθρώπους για να φουσκώσει τις καπιταλιστικές κοιλιές.. Μια καρφίτσα χρειάζεται για να σκάσουν σαν τις χρηματοπιστωτικές φούσκες τους.. Τόσο απλό είναι.. Το μόνο θέμα που παραμένει ανοιχτό είναι το πότε..