Κινέζοι κατά Η.Π.Α., Ιαπωνίας. Απειλούν και την Αυστραλία!

Φαίνεται ότι  η έλλειψη διπλωματικής συμπεριφοράς από δυτικότροπες χώρες ξεσηκώνει και τον «Δράκο».
Ένας ακόμη ανώτατος Κινέζος αξιωματικός από το «φυτώριο» των «γερακιών» που προέρχονται από το περίφημο στρατιωτικό πανεπιστήμιο ανέβασε και άλλο τους τόνους στο θέμα...
των διαφιλονικούμενων νήσων Senkaku/Diaoyu σημειώνοντας για πρώτη φορά την προοπτική χρήσης πυρηνικών όπλων και προειδοποιώντας, μάλιστα και την Αυστραλία να μην πάρει το μέρος των Η.Π.Α. και της Ιαπωνίας στη διένεξη.
Ο συνταγματάρχης Liu Mingfu, κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για «ενορχηστρωμένη προσπάθεια δημιουργίας κρίσης» και την Ιαπωνία για «μιλιταρισμό».
Ο συνταγματάρχης Liu, όπως και ο υποστράτηγος Peng Guangqian, ανήκουν σε μια ομάδα «γερακιών» του κινεζικού στρατιωτικού συμπλέγματος, οι οποίοι αν και διευκρινίζουν ότι δεν μιλούν εκ μέρους της ηγεσίας της Κίνας, τους έχει δοθεί η άδεια να μιλούν έξω από τα δόντια σε σχέση με ορισμένα θέματα.
Τέλος για τις ΗΠΑ ο Κινέζος συνταγματάρχης για τις Η.Π.Α.: «Η αμερικανική ηγεμονία δεν είναι στη δύση της μα ούτε και στο ζενίθ της. Είναι στο ηλιοβασίλεμά της και η νύχτα έρχεται»!
Εδώ η είδηση στ” αγγλικά.