Στην αντεπίθεση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ με αγωγές κατά παντός υπευθύνου για το βίντεο Διαμαντόπουλου

Στην αντεπίθεση περνάει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το βίντεο που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία και στο οποίο παρουσιάζονται δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου για το Mall...


Μετά από κεντρική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής που θεωρεί ότι θίγεται από τη δημοσιοποίηση του εν λόγω βίντεο, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, αναμένεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να καταφύγουν και κατά των ΜΜΕ που προέβαλαν μόνο το βίντεο της ΝΔ, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, και όχι ολόκληρο το βίντεο της ομιλίας του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εξάλλου, νωρίτερα σήμερα, με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης.

«Από χθες», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, «μερίδα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, αναφερόμενη στις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγ. Διαμαντόποιυλου, αναπαράγουν το χαλκευμένο βίντεο που διένειμε η Ν.Δ. και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αποσιωπώντας το πλήρες βίντεο και απομαγνητοφωνημένο κείμενο το οποίο έχουν στα χέρια τους».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα «να λειτουργήσουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», καθώς όπως υπογραμμίζει, «αυτές τις στιγμές επιβάλλεται να σταθούν υπεύθυνα και να υπηρετήσουν χωρίς καμιά άλλη σκοπιμότητα τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφίας».