Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φωτογραφίζεται με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης»

Ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για την κίνηση του μουσουλμάνου βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν να φωτογραφηθεί με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης»...
Ο κ.Χατζηοσμάν επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» και φωτογραφήθηκε δίπλα στη σημαία της «ανεξάρτητης Θράκης» και στον σχετικό χάρτη.

Η εν λόγω φωτογραφία έγινε αφορμή να διαδραματιστούν σκηνές έντασης στη χθεσινή ολομέλεια της Βουλής, με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τον μουσουλμάνο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Ιμάμηδες δημόσιοι υπάλληλοι

Αφορμή έδωσε τροπολογία στο βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βάσει της οποίας παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ιεροδιδασκάλων («ιμάμηδες») για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης. Η εν λόγω τροπολογία σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα αποδυναμώσει τον ρόλο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ο κ. Χατζηοσμάν τάχθηκε κατά τη τροπολογίας αυτής, όπως άλλωστε και άλλοι μουσουλμάνοι βουλευτές, (Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ και ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ στην Θράκη Αχμέτ Ιλχάν) με αποτέλεσμα η τροπολογία να αποσυρθεί.