Προχωράει στην σύναψη συμφωνιών η Ρωσία, χωρίς να παίρνει το βλέμμα της από την Συρία

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να προωθούν την πώληση υπερσύγχρονων οπλικών συστημάτων σε διάφορες χώρες. Αφού η Μόσχα παραχώρησε δάνειο ύψους 1 δις δολάρια στο Μπαγκλαντές, το δεύτερο πρόκειται να αγοράσει ρωσικά όπλα. Την συγκεκριμένη συμφωνία έκανε γνωστή ο Πούτιν μετά από συνάντηση που είχε στην Μόσχα με τον πρωθυπουργό του Μπαγκλαντές, Sheikh Hasina...
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης και στην κοινή ενεργειακή επένδυση μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της Petrobangla Corporation του Μπαγκλαντές, η οποία αποδίδει περί 193 εκ. δολάρια.
Την ίδια ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία του προξενείου της στο Χαλέπι μετά τις δύο εκρήξεις που σκόρπισαν το θάνατο στο πανεπιστήμιο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Συρίας.

«Οι δραστηριότητες του προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Χαλέπι (…) διακόπηκαν προσωρινά» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών από τη Μόσχα. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι όποιος χρειάζεται προξενική βοήθεια θα πρέπει να επικοινωνήσει με την πρεσβεία της Ρωσίας στην πρωτεύουσα Δαμασκό.