Ο Γιώργος, ο Ανδρέας και οι παρατρεχάμενοι «αρκουδιάρηδες»…..

  Του Πέτρου Τρουπιώτη
 
 Ο Ανδρέας Λοβερδος , είναι ένας  πολίτικός, ο οποίος δεν περνά απαρατήρητος. Η αλήθεια είναι ότι είτε με αυτά που λέει  κατά την άσκηση των κατά καιρούς καθηκόντων του, είτε με ορισμένες κινήσεις του , είτε τέλος με την ίδια την παρουσία του, τραβά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
 Και είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο όχι μόνον του αρέσει, αλλά το επιδιώκει. Και το επιδιώκει πολλές φόρες με  κάθε τρόπο.
  Όμως , μερικές φορές, οι όλες.......... αυτές κινήσεις του, φέρνουν μεν την μεγάλη δημοσιότητα που επιδιώκει αλλά προκαλούν και αντίστοιχα μεγάλες αντιδράσεις.
 Έτσι έγινε με τα όσα είπε το σαββατοκύριακο ο πρώην υπουργός για το ΔΝΤ και το ποιος ήθελε την εμπλοκή του στο πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας , το 2010.
     Είναι  αλήθεια, ότι ο κ. Λοβερδος , όλα όσα είπε για το θέμα το Σαββατοκύριακο, τα έχει πει αρκετές φόρες, το προηγούμενο διάστημα. Ίσως όχι τόσο συγκεκριμένα, αλλά τα έχει πει. Όμως , όπως και ο ίδιος πολύ καλά γνωρίζει αφού ασχολείται με τα της δημοσιότητας και μάλιστα αρκετά, πολλές φόρες έχει σημασία και το «ταιμινγκ». Το πότε δηλαδή επιλέγεις να πεις κάτι.  Και ο κ Λοβερδος , επέλεξε τώρα να διαφοροποιηθεί , για μια ακόμα φορά , από τις επιλογές της κυβερνήσεως στην οποία ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα και μάλιστα αρκετά ηχηρά.  Ξέροντας προφανώς και τον αντίκτυπο που θα είχαν οι σχετικές δηλώσεις του αλλά πιθανόν και υπολογίζοντας την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, αφού ο κ Παπανδρέου βλέπει όλο και πιο πολύ το τελευταίο διάστημα, να αμφισβητείται ο ίδιος, η θητεία τους ως πρωθυπουργού αλλά και γενικότερα η οικογένεια Παπανδρέου.
  Άσχετα πάντως από το υπερβολικό της αντίδρασης Παπανδρέου, ο κ Λοβέρδος, αν θεωρούσε ότι το όλο ζήτημα  της εμπλοκής του ΔΝΤ, ήταν πολύ βαρύ για την χωρά, όφειλε , τότε να κάνει γνωστές δημοσίως τις απόψεις του και να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα. Γιατί ως φαίνεται από τις σημερινές δηλώσεις του, δεν πρόκειται για μια περιορισμένης σημασίας αντίθεση , που θα μπορούσε για λόγους συλλογικής λειτουργίας της κυβέρνησης να μείνει στα πλαίσια του υπουργικού συμβούλιου, αλλά για μια ριζική διαφωνία.
 Αρά, ο κ Λοβερδος, όφειλε από τότε και να την διατρυπήσει και να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα, παραμένοντας στο ΠΑΣΟΚ και στην κοινοβουλευτική του ομάδα.
 Γι αυτό λοιπόν οι σημερινές αντιδράσεις του, αντιμετωπίζονται « σκωπτικά» από αρκετούς και όντος και εκτός ΠΑΣΟΚ.
 Από την άλλη, οι συνεργάτες του κ Παπανδρέου, προφανώς θέλοντας να διατηρήσουν « στον αφρό» τον πρώην πρωθυπουργο,αντεδρασαν τόσο έντονα και με προσωπικές αιχμές εναντίον του. Και θέλουν να διατηρήσουν τον κ Παπανδρέου και την φήμη του, όχι βεβαίως για τον ίδιο τον κ Παπανδρέου , αλλά κυρίως για να έχουν αυτοί λόγο ύπαρξης ακόμα και να μπορούν να λένε ότι « κάποιοι είναι «…
 Γι αυτό και άρχισαν πάλι τις κάθε είδους « αρκούδες» αλλά και τα «ελεεινοπουλικα» σχόλια και διαδόσεις.
 Πιστεύουν ότι μπορούν και πάλι να συνεχίσουν να κάνουν όσα έκαναν ορισμένοι για δεκαετίες και άλλοι για μερικά χρόνια. Μόνον που ποια, όχι μόνον τους έχουν μάθει οι περισσότεροι αλλά και δεν έχουν την εξουσία και «το μαχαίρι» , με τα οποία εκβίαζαν κάποιους άλλους….
 Έχει ο καιρός γυρίσματα για όλους….