ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ?

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ
 
     

Ένα «Έλα Χριστέ στον τόπο Σου» το είπαμε- εν πάση ειλικρινεία- όταν διαβάσαμε την αξιολόγηση και των κληρικών από το ΑΣΕΠ. Μας λένε λοπόν ότι θα τους αξιολογήσει με αντικειμενικά κριτήρια – Γαλλικής έμπνευσης γιατί αυτή είναι η ομάδα κρούσης και παράκρουσης που θα θέσει τις προδιαγραφές- ώστε η αξιολόγηση των ιερέων να είναι αξιόπιστη και δίκαιη. Δηλαδή

· Θα μετράνε πόσο κεριά ανάβουν οι πιστοί όταν ιερουργεί ο εφημέριος πατέρα Ιγνάτιος ας πούμε?. Θα εξετάζουν αν έχει ........

fan club ή και σελίδα στο Facebook, Twitter, και Linkedin?. Και πόσα likes και followers έχει?

· Θα κοιτάζουν αν έχουν γίνει θαύματα στην εκκλησία του? Αν ναι, ποιόν θα ρωτάνε οι αθεόφοβοι?. Τον Χριστό, την Παναγία, τον άγιο τον ίδιο που θα επικαλούνται οι πιστοί?. Πάνε να διχάσουν και τη Θεία διάσταση όπως κάνουν με τους Έλληνες που βάζουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους εναντίον των δημοσίων?, τους ανέργους εναντίον των εργαζόμενων με πενιχρό εισόδημα για να βγάζουν την ουρά τους απέξω οι πολιτικοί και να μην είναι στο στόχαστρο για την κατάσταση που μας έφεραν αλλά να μας αφήνουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας και να κάνουν αυτοί τα μπιζνελίκια τους?...

· Θα ελέγχουν πόσες εξομολογήσεις κάνει ο ιερωμένος, και αν θα διαρρέοντα πιπεράτες ιστορίες σε μεσημεριανιτζούδες, πρωϊνάδικα ή ακόμη και σε χαζοκουτσομπολίστικα περιοδικά?.

· Θα μετρούν πόσο μπικικίνια θα μαζεύει ο πατήρ Ιγνάτιος από εράνους και πόσα θα ακουμπά στον μητροπολίτη της περιφέρειας του- που θα υπογράφει την αξιολόγηση-λαιμητόμο του ιερέα- για να έχει βίλες, φουσκωμένους λογαριασμούς, ανηψιές και ανηψιούς καλοπροικισμένους με τα τυχερά τους (ταξίδια, χλίδα, και παραμονή σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Εσπερίας)?.

· Τη βεβαίωση μαρτύρων για όλα τα παραπάνω θα την έχουν οι λαϊκοί, ας πούμε οι επίτροποι της εκκλησίας που βγάζουν και περιφέρουν τον δίσκο και φροντίζουν το παγκάρι της εκκλησίας?.

· Ή τέλος οι Γάλλοι εμπνευστές αυτής της αξιολόγησης θα μπορούσαν να μας πουν αν την ίδια αυτή αξιολόγηση την κάνουν και στους δικούς τους τους παπάδες?. Και αν την κάνουν γιατί μέχρι τώρα δεν έχουν διώξει όλους αυτούς τους άρρωστους παιδερατές που έχουν στους κόλπους της Εκκλησίας τους, και τους αφήνουν να πεθαίνουν φορώντας το σχήμα, ενώ δυστυχέστατα πρέπει να έρθουν τα κοσμικά δικαστήρια να τους χώσουν στη στενή και να απαλλαγεί το ποίμνιο τους από την ανωμαλία τους?.

Υπάρχει κανείς να μας απαντήσει?. Μήπως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, που, εν προκειμένω, δεν έχει αποφανθεί λειτουργώντας ως νέος Πόντιος Πιλάτος?. Θα αναμένουμε μια απάντηση και θα επανέλθουμε.