Άλλο Κυβερνώντες και άλλο Εξουσιάζοντες



H έρευνα που έγινε την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της  Hypovereinsbank, από την Εισαγγελία του Μονάχου για φοροδιαφυγή, είχε ένα εντυπωσιακό εύρημα. Σύμφωνα με την έγκριτη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”, «oι αλλαγές που έγιναν το 2002 στο γερμανικό φορολογικό νομοσχέδιο, ήταν αντιγραφή των προτάσεων του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου των Γερμανικών Τραπεζών»!  Ποιός ήταν τότε Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας;  Ο Peer Steinbrück, ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές. Από το .......
2009, που έφυγε από τη θέση του Υπουργού, μέχρι και προσφάτως, ο κος Steinbrück έχει δώσει δεκάδες «διαλέξεις», ως προσκεκλημένος διαφόρων τραπεζών. Η αμοιβή του για κάθε διάλεξη ήταν 25.000 ευρώ!
Η περίπτωση του Steinbrück, αλλά και πολλών άλλων πρώην πρωθυπουργών και υπουργών οικονομικών στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ αλλά και στη χώρα μας, που υπηρετούν συμφέροντα μελλοντικών εργοδοτών τους ή εργοδοτών των παιδιών τους, τραπεζών ή άλλων επιχειρηματικών κύκλων, με το αζημίωτο, θέτει επί τάπητος το ερώτημα αν κυβερνώντες και εξουσιάζοντες ταυτίζονται πάντα αλλά και πως φτιάχνονται οι νόμοι.
Φαίνεται πως είχε δίκαιο ο Σιδερένιος καγκελάριος της Γερμανίας ο Otto von Bismarck, (1815-1898) όταν έλεγε: «Οι νόμοι είναι σαν τα λουκάνικα. Καλύτερα να μην ξέρει ο λαός πως φτιάχνονται»!