Για δεύτερη φορά μας στέλνουν οι Γάλλοι τη λίστα Λαγκάρντ

Και δεύτερη φορά -μέσω Γαλλίας- έρχεται στην Αθήνα η περίφημη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων που διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Τα ονόματα αυτά περιέχονται στον κατάλογο που έχει στην κατοχή της η γαλλική κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, η αποστολή έρχεται ως ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης...


“Από τη στιγμή που ο κατάλογος περιλαμβάνει πληροφορίες για φορολογουμένους  που είναι κάτοικοι άλλων κρατών-μελών, με τα οποία η Γαλλία έχει υπογράψει δημοσιονομική σύμβαση, είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τις πληροφορίες αυτές, δεν έχουμε άλλη επιλογή εφόσον το επιτάσσει η σύμβαση”, αναφέρει ο αξιωματούχος.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για μια “έκτακτη διαδικασία καθώς ποτέ ένα αίτημα διοικητικής συνδρομής δεν έχει λάβει τέτοια δημοσιότητα, όσο αυτή που κατέθεσε η Ελλάδα”.

“Έχει σταλεί διά της διοικητικής οδού και δεν είναι μία αβρότητα που κάνουμε προς την ελληνική κυβέρνηση”, προσθέτει η ίδια πηγή που δεν κατονομάζεται.