Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο την Ελλάδα!

«Πολύ σημαντικό βήμα» χαρακτήρισε τη χθεσινή υπερψήφιση των νέων μέτρων από τη βουλή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ευρωτράπεζα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το ελληνικό χρέος...


«Η ΕΚΤ και το διοικητικό συμβούλιο οπωσδήποτε χαιρετίζουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας χθες. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα που έκαναν η ελληνική κυβέρνηση και οι Έλληνες πολίτες.

Σίγουρα αποτελεί πρόοδο από αυτό που υπήρχε πριν από μερικούς μήνες», ανέφερε ο κ. Ντράγκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, κατά την οποία αποφασίστηκε η διατήρηση του βασικού επιτοκίου στο 0,75%.

Όπως είπε, η προσοχή στρέφεται πλέον στη νέα ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα όπως υπολόγιζε το Eurogroup.

Επανέλαβε, δε όπως αναφέρει το ethnos.gr, ότι «η ΕΚΤ διασφαλίζει την σταθερότητα των τιμών και επιδιώκει την αποκατάσταση των καναλιών χρηματοδότησης, αλλά δεν χρηματοδοτεί (κυβερνήσεις) μέσω της νομισματικής της πολιτικής».