Η ΛΕΞΗ ΤΙΠΟΤΑ,….ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΑΘΟΛΟΥ,….. ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΚΟΡΟΪΔΙΑ



ΤΟΥ ΜΑΝΔΑΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.


Αυτή την ιδιομορφία και το λογοπαίγνιο των λέξεων θα μπορούσαμε μόνο να συνθέσουμε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο πολιτικό μας σύστημα. Και όπως έγραψε και η Βild, ίσως οι μόνοι που είναι ανίκανοι σε αυτό το κράτος και ανάξιοι είναι ακριβώς οι πολιτικοί μας, που δεν κάνουν ακριβώς τίποτα, χωρίς καθόλου σκέψη …. κοροϊδεύοντας τον κόσμο.
Και ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι κυβερνήσεις πέφτουνε αλλά τα …
χρέη μένουν, σαν παρερμηνεία του λαϊκού τραγουδιού.
Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ιδίως μετά των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και οι προηγούμενες όπως και οι τελευταίες αυτοκαταστροφικές κυβερνήσεις από το 2009-2012, ήταν πάντα αναξιόπιστες. Ποιος δεν θυμάται τον Αλογοσκούφη που κατέδιδε την αφερεγγυότητα της Ελλάδος στους προϋπολογισμούς από μόνος του και μετά ούτε ένας προϋπολογισμός δεν έπεσε μέσα στις προβλέψεις του όπως και μετά το 2009 όταν το λεγόμενο «λεφτά υπάρχουν», μετατράπηκε στην κόλαση του ΔΝΤ και τηςΜερκελικής,  Ε.Ε. Όπως καιαυτό που βιώνουμε σήμερα με την αναποτελεσματικότητα των προϋπολογισμών, που οι ίδιοι μας λένε ότι είναι για να μην πετύχουν ποτέ. Και αν υπολογίσουμε ότι το δημόσιο είναι ο μεγάλος ασθενής της υπόθεσης, πως γίνεται να έχει γίνει η απογραφή, να έχουν φύγει 200-250.000 άτομα, να έχουν κοπεί σχεδόν 4-5 μισθοί (αν αναλογιστούμε μεταξύ χαρατσιών αύξησης φορολογίας και απώλειας εισοδημάτων)  από τον καθένα από τους εναπομείναντες και η τρύπα του προϋπολογισμού συνεχώς να μεγαλώνει. Πρέπει οι έχοντες τις θέσεις στα υπουργεία πραγματικά να είναι από τους σοφότερους των σοφών για να το πετύχουν. Και φυσικά ενώ η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη, οι πληρωμές γίνονται με το ζόρι όπως τουλάχιστον μας λένε, το χρέος συνεχώς ανεβαίνει, οι φόροι συνεχώς αυξάνονται και φυσικά δεν μπορεί να προβλεφθεί αν ποτέ μπορούν να εισπραχτούνε,τα είδη συνεχώς ανεβαίνουν και οι αυξήσεις σωρηδόν.
Βέβαια οι φωστήρες αυτοί επινόησαν και ένα άλλο μέσο, την πώληση όλων των κερδοφόρων δημοσίωνεπιχειρήσεων …. Και μάλιστα τώρα στην χαμηλότερη χρηματιστηριακή τιμή που σχεδόν τα κέρδη τους είναι πολλαπλάσια από την τιμή πώλησης.  Αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει τι σημαίνει για κάποιον επιχειρηματία να πουλά ακριβώς την υγιή επιχείρηση του που έχει κέρδη, αυτό ας το πει και στου διοικούντες ….γιατί κατ  εμένα σημαίνει ότι, είσαι ανίκανος να διαχειριστείς ακόμα και τα κέρδη.
Και ένα μικρό ερώτημα προς τους ιθύνοντες. Σήμερα όπως είναι και σωστό γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από την εφορία για την είσπραξη των φορολογικών εσόδων και μάλιστα σε 15-20 δόσεις. Αυτό όμως σημαίνει ότι τα χρήματα αυτού του προϋπολογισμού θα εισπραχτούν σε 20 μήνες και φυσικά ως τότε δεν θα ξέρουμε πόσοι θα πληρώσουν ή θα μπορέσουν να πληρώσουν τα δυσβάστακτα αυτά χρέη. Και μετά αν δεν εισπραχτούν θα έρθουν να μας πουν το 2014, ότι ο προϋπολογισμός του 12 και 13 έχει τρύπα και δοςτου μια από τα ίδια.
Άρα η αναποτελεσματικότητα είναι μόνο της κεντρικής διοίκησης που με αλλεπάλληλα νομοσχέδια κόλαφο  περιπλέκει συνεχώς την ζωή των πολιτών. Το αποτέλεσμα όπως μας είπε και ο πρώην Έλληνας  εκπρόσωπος στο ΔΝΤ, είναι να ξέρουν από την αρχή ότι αυτά τα νομοσχέδια και οι προϋπολογισμοί,  δεν θα βγουν ποτέ. Αλλά αυτά τα λένε μετά εορτής και αφού μας δέσανε χειροπόδαρα στην ρόδα του Προκρούστη και φυσικά ευθύνες σε κανέναν. Ο λαός αντί για ευχαριστώ ακούει μόνο ότι είναι υπεύθυνος για τα δεινά του. Και αν κάποιος φταίει σίγουρα είναι οι κατέχοντες την εξουσία που μετά ψέματα τους διχάζουν και υποδουλώνουν έναν λαό.
Βέβαια, δεν γίνεται τίποτα για την πάταξη της φοροδιαφυγής, που ανέρχεται σε 48-50 δις, δεν κάνουν τίποτα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων που εκτιμάται στα 24 δις. Και φυσικά στην εποχή των υπολογιστών θα ήταν εύκολο με ένα κλικ να έρθουν πολλά έσοδα που δεν μπορούν να εισπραχτούναπό τους μη έχοντες αφού,  ουκ αν λάβεις από του μη έχοντος.
Από την άλλη δεν γίνεται τίποτα για την αναδιάρθρωση της παραγωγής και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου. Η έξυπνη Κύπρος καθόρισε την ΑΟΖ της και μάλιστα με πεποίθηση  άρχισε να δίνει τα οικόπεδα προς αξιοποίηση και μάλιστα με πολύ έξυπνο τρόπο.Δίνει τα οικόπεδα που συνορεύουν με τις άλλες ΑΟΖ σε Ρώσους, Ισραηλινούς και Ευρωπαίους θέτοντας ντε φάκτο την αναγνώριση τους,αφού αν οικειοποιηθούν τα συνοριακά οικόπεδα, τότε έχουν κερδίσει και το παιχνίδι.
Ο αείμνηστος τότε Κ. Καραμανλής είχε βγάλει τα πετρέλαια στην Θάσο και μάλιστα με ποσοστά υπέρ του Ελληνικού δημοσίου(15-20%),  φέρνοντας συνάλλαγμα και έσοδα με αυτήν την πρωτόγνωρη τότε ενέργεια. Από τότε η ανικανότητα και φυσικά η τολμηρά των διοικούντων είχαν σαν αποτέλεσμα ακόμα και αυτά να περιπέσουν σε υπολειτουργία. Για να σκεφτούμε αν πραγματικά τα κοιτάσματα αυτά δίνονταν με ποσοστώσεις σε εταιρείες με 20% όπως έκανε ο Καραμανλής και μάλιστα στις εκτιμήσεις τις τωρινές μιλάμε για κοιτάσματα πολλών τρις ευρώ. Ίσως το χρέος να διαγραφόταν χωρίς δεύτερη σκέψη από όλους, αφού πραγματικά λεφτά υπάρχουν.
Τουρισμός και γεωργία με αναδιάρθρωση των καλλιεργειών φυσικά θα αποτελούσαν και την εκτίναξη των εσόδων. Αλλά είναι δυνατόν να μην έχουμε τουρισμό στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν να μην έχουμε γεωργία και κτηνοτροφία στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν να μην έχουμε, έσοδα αλλά μόνο φόρους και μερικοί να μας μιλάνε για ανάπτυξη; Είναι δυνατόν αυτοί που κυβερνούσαν μέχρι σήμερα και έφεραν την χώρα σε αυτήν την κατάσταση να θέλουν και να μπορούν τώρα να την σώσουν; Και αν μπορούσαν γιατί έπρεπε να εξαθλιώσουν έναν ολόκληρο λαό. Άκουσα μάλιστα πολιτευτή, γυρολόγο κομμάτων και ευκαιριακό βουλευτή, στα κανάλια της ιδιωτικής αυτής λαίλαπας που λέγεται ιδιωτική τηλεόραση, ότι για να έχουμε ανάπτυξηπρέπει να μηδενιστούνε τα εργατικά και επαγγελματικά δικαιώματα. Άκουσον άκουσον κύριε και έλεος. Δηλαδή στην Ουγκάντα και στο Κατμαντού υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη και σορία επενδύσεων, που δεν υπάρχεικατοχυρωμένο κανένα δικαίωμα, ενώ σίγουρα πεινάνε στην Σουηδία και στην Φιλανδία, που έχουν από τα καλύτερα και αρτιότερα συνδικαλιστικά δικαιώματα και υψηλά μεροκάματα. Φαίνεται ότι αυτοί που μας κυβερνάνε μάλλον άλλο έργο βλέπουν και αλλού κοιμούνται. Φαίνεται ότι δεν κατάλαβαν ότι σε ένα καπιταλιστικό κράτος…εδώ γελάμε αν η Ελλάδα είναι ένα τέτοιο κράτος……το κέρδος και η επένδυση είτε ιδιωτική είτε δημόσια είναι οι αρχές του. Που σημαίνει ότι θα εργαστείς θα αμειφθείς θα αγοράσεις και έτσι θα διακινηθεί χρήμα. Βέβαια εδώ υπάρχει το άλλο. Μερικοί μαζεύουν, μαζεύουν, δεν επενδύουν, κατατρομοκρατούν τον κόσμο, υπάρχουν ολιγοπώλια και όχι ανταγωνισμός όπως θα έπρεπε, τα λαμόγια και οι ευκαιριακοί απατεωνοεπενδυτές στον ρόλο τους και φυσικά συγκάλυψη και ανοχή από το πολιτικό μας σύστημα. Για αυτό σήμερα βιώνουμε αυτά που βιώνουμε. Ένα ολιγαρχικοκουμουνιστικόφασιστικό σύστημα που στην ασυδοσία του η μόνη αλήθεια που μπορεί να πει είναι μόνο το ψέμα, για να διατηρήσει την κολασμένη εξουσία του.

Υ.Γ. Κάποτε ένας φασίστας το 1940 ο Ι. Μεταξάς είχε πει το όχι στην επέλαση του φασισμού και στην δημιουργία προτεκτοράτου από τους ναζισοφασίστες τότε, του άξονα. Σήμερα οι δημοκρατικές μας κυβερνήσεις λένε,  ναι, σε όλα τα φσιστικοναζιστικά σχέδια. Και φυσικά αν κάποιος έχει αντίρρηση ας δει και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Όλα τα νομοσχέδια έχουν κριθεί αντισυνταγματικά και φυσικά μόνο οι διατάξεις που αφορούν τους πολιτικούς είναι συνταγματικές και όμως όλα αυτά περνούν και οι αποφάσεις εφαρμόζονται ….όπως λέμε τίποτα ….έως καθόλου ……καλά μας κοροϊδεύεται; Και σε όλα αυτά μας λένε ότι έχουμε…….δημοκρατία.

 e-mail: panosmandalos@yahoo.gr.