Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται για την Ελλάδα

Μόνο ενημερωτικού χαρακτήρα θα είναι η τηλεδιάσκεψη του EUROGROUP, όπως επισημαίνουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, παρατείνοντας έτσι το θρίλερ της δόσης. Σε δηλώσεις τους στο πρακτορείο REUTERS, δύο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σημειώνουν ότι στη πραγματικότητα στη τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 12:30 ώρα Ελλάδας, θα γίνει ένας απλός απολογισμός των έως τώρα πεπραγμένων, καθώς δεν........
είναι δυνατόν να ληφθούν αποφάσεις χωρίς την Έκθεση της Τρόικα.

Πέρα από τις τριβές στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίες σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών ουδόλως απασχολούν τους Ευρωπαίους, το μείζον θέμα παραμένει η χρηματοδότηση του Χρέους, η Έκθεση βιωσιμότητας του οποίου εκπονείται αυτή τη περίοδο, με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν πλήρη εκτροχιασμό έναντι των προ εξαμήνου προβλέψεων.

«Η Έκθεση Βιωσιμότητας από τη Τρόικα δεν είναι ακόμα έτοιμη κι ως εκ τούτου οι αποφάσεις είναι πιο πιθανόν να ληφθούν στις 8 ή στις 12 Νοεμβρίου» σημείωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης παραπέμποντας ουσιαστικά στις δύο επόμενες συνεδριάσεις του EUROGROUP. Ωστόσο, με δεδομένο ότι κυρίως το Βερολίνο επιθυμεί συνολική λύση για τη κρίση Χρέους, δεν αποκλείεται οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Νοεμβρίου.