Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι νικητής των εκλογών στη Γαλικία

Το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι νικητής των εκλογών στη ΓαλικίαΤο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές οι οποίες θεωρούνταν ως ένα κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των exit polls που δόθηκαν στη δημοσιότητα με το που  έκλεισαν οι κάλπες, στη Γαλικία το Λαϊκό Κόμμα όχι μόνο προηγείται αλλά αυξάνει και τη δύναμή του στο περιφερειακό κοινοβούλιο, καταλαμβάνοντας έως και 42 έδρες (σήμερα διαθέτει 38)...

Εκλογές διεξήχθησαν ταυτόχρονα και στη Χώρα των Βάσκων όπου οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την άνοδο της αυτονομιστικής αριστεράς.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις, στη Γαλικία το Λαϊκό Κόμμα θα καταλάβει από 39 έως 42 έδρες. Οι Σοσιαλιστές εκλέγουν 18-20 βουλευτές και τα δύο μικρότερα εθνικιστικά κόμματα αναμένεται να κερδίσουν 15-18 έδρες.

Στη Χώρα των Βάσκων, το Εθνικιστικό Κόμμα (PNV) βρίσκεται στην πρώτη θέση με 24-27 έδρες αλλά απειλείται από τον αριστερό αυτονομιστικό συνασπισμό Bindu που αναμένεται να καταλάβει 23-26 έδρες. Τρίτο έρχεται το Σοσιαλιστικό Κόμμα με 13-15 έδρες και τέταρτο το Λαϊκό Κόμμα με 9-11 έδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos.