Τώρα. Συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ

Έχουν προσαχθεί περισσότεροι από 100 -απλήρωτοι- εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά που το πρωί εισήλθαν στο προαύλιο του υπ. Άμυνας. Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ. Άνοιξε το ρεύμα προς Κηφισίας.

Πριν από λίγη ώρα οι διαδηλωτές περιορίστηκαν στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας της λεωφόρου Αλεξάνδρας (αυτό προς Πατησίων), απελευθερώνοντας το........
. ρεύμα προς Κηφισίας.
Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ παραμένουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους. Οι συγκεντρωμένοι ενδέχεται να  πραγματοποιήσουν πορεία προς την Ευελπίδων, αν οδηγηθούν εκεί κάποιοι από τους συναδέλφους τους. Παράσταση διαμαρτυρίας για τις μαζικές συλλήψεις έκαναν νωρίτερα ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και συνδικαλιστές στο υπουργείο Εργασίας.
Όλα άρχισαν, το πρωί όταν περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι παραμένουν για έξι μήνες απλήρωτοι, εισήλθαν στην αυλή του υπ. Άμυνας  και κατευθύνθηκαν προς το γραφείο του υπουργού. «Θέλουμε λύσεις και όχι απολύσεις» ήταν το βασικό σύνθημα των εργαζομένων.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκος κατέβηκε στα σκαλιά και εν μέσω αποδοκιμασιών προσπάθησε να μιλήσει στους διαδηλωτές, ωστόσο αντιμετώπισε την οργή τους: «Ρε παιδιά, σπάσατε την πόρτα για να μπείτε στο στρατόπεδο;» αναρωτήθηκε ο στρατηγός, και συνέχισε σε μια «πυροσβεστική» προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα «σας καταλαβαίνω απόλυτα» είπε.
Την ίδια ώρα, ΜΑΤ εισήλθαν από άλλη πόρτα στο υπουργείο. Λίγο αργότερα κύκλωσαν τους διαδηλωτές και έκαναν έφοδο προσπαθώντας να τους υποχρεώσουν να εγκαταλείψουν το χώρο.
Επεκράτησε ένταση. Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν χημικά και άρχισαν να χτυπούν με γκλομπς τους εργαζομένους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα, ο ένας πιο σοβαρά στο κεφάλι. Η αστυνομία προχώρησε σε περίπου 100 προσαγωγές, φορώντας μάλιστα χειροπέδες σε κάποιους εξ αυτών, με την κατηγορία για αντίσταση κατά της αρχής.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Βασίλης Καρακήτσιος, κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να πάρει θέση, επισημαίνοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται το νόμο για μία ημέρα εργασία την εβδομάδα, ενώ διεκδικούν και δεδουλευμένα έξι μηνών.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, παρότι ήξερε ότι θα γινόταν η συγκέντρωση, δεν άλλαξε το πρόγραμμά του, αλλά μετέβη στο Φαληρικό Δέλτα, όπου γίνονται εορτασμοί για τα 100 χρόνια από τους Βαλκανικούς πολέμους.