Προς την εισαγγελία Αθηνών και ιδικά προς τον κ. Πεπόνη, σχετικά με την καταστροφή των πάσης φύσεως φοινικόδεντρων της χώρας.


            Παρατηρούμαι εδώ και αρκετά χρόνια, κάθε είδος Φοινικόδεντρου να πεθαίνει, από το γνωστό πια σε όλους μας, σκαθάρι της Αφρικής.

            Αυτό έχει αρχίσει και επεκτείνεται και σε άλλα ήδη φοινικοειδών που φύονται στην χώρα μας, αλλά και σε άλλες πόλεις, εκτός Αθήνας.

            Επιστήμονες δήλωσαν, ότι υπάρχει η δυνατότητα να επεκταθεί και σε άλλα φυτά, όπως στις .............
ντομάτες, εσπεριδοειδή κ.λ.π.

            Η εισαγωγή αυτού του σκαθαριού, έγινε με την εισαγωγή των φοινικόδεντρων από την Αίγυπτο, την Τυνησία και άλλες χώρες της βόρειας Αφρικής, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγόνων, 2003, 2004.

            Οι εισαγωγές έγιναν από συγκεκριμένες εταιρείες, μερικές ήταν και κατασκευαστικέ, προς χάρη του κέρδους και χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο.
Τύπου άρπα κόλλα και με την λογική της άπραχτης.

            Βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο, οι Δήμοι και ο Δημόσιος φορέας, ούτε που ενδιαφέρθηκε να καταπολεμήσει το πρόβλημα στην αρχή του, πού μπορεί να ήταν και εφικτό.
            Τώρα τα πράγματα είναι μάλλον ανεξέλεγκτα, γιατί κάθε ζευγάρι σκαθαριών, γεννάει περίπου 20-30 αυγά σε κάθε φοινικόδεντρο, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται σαν τρελά και γρήγορα.
            Τα φάρμακα είναι ακριβά και επικίνδυνα και οι δήμοι ασχολούνται περισσότερο με το τι θα κλέψουν, παρά με την θεραπεία των φυτών.

            Αλώστε είδαμε την κατάσταση των πάρκων της Αθήνας, σε τι κατάσταση είναι και δικά του Πεδίου του Άρεως, που έκανε να ρετουσαριστεί τόσα χρόνια και μετά από τόση δαπάνη και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης και εγκατάλειψης.
            Αυτό προς τα κόμματα που θέλουν περισσότερα πάρκα και χώρους πράσινου.
            Όλοι το θέλουμε, αλλά χωρίς παιδεία δεν γίνεται τίποτα.

Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, ή εταιρείες κ. Πεπόνη, που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα και θησαύρισαν, θα μείνουν ατιμώρητοι????????

            Και πότε θα τιμωρηθεί κάποιο Λαμόγια επί τέλους σε αυτή τη Χώρα???

Με εκτίμηση

Κασιμάτης Γιώργος