Στα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ ο ESM!

Την είδηση δημοσιεύει το Spiegel, και δύσκολα επιδέχεται αμφισβήτησης, αν συνυπολογίσουμε ότι το γερμανικό περιοδικό έχει πρωτογενή και έγκυρη πληροφόρηση από την Καγεκλαρία και το γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ΕSM), η συνταγματικότητα του οποίου εγκρίθηκε από το δικαστήριο της Καρλσρούης, θα μπορεί να φτάσει σε αποθεματικό 2 τρισεκατομμυρίων ευρώ, από τα 500 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπει το αρχικό κεφάλαιο ίδρυσής του...
Με τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ, είναι προφανές ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός στήριξης θα μπορεί να διαθέσει τα αποθεματικά του για τη διάσωση μιας μεγάλης χώρας, όπως είναι η Ισπανία, χωρίς να υπάρξει παράλληλο πρόβλημα με τη στήριξη χωρών που ήδη βρίσκονται στο Μνημόνιο, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία.

Το ρεπορτάζ του Spiegel καταλήγει ότι με το σχέδιο ενίσχυσης του ESM σε τέτοια δύναμη πυρός δεν συμφωνεί η Φινλανδία, το πιθανότερο ωστόσο είναι ότι θα καμφθεί η αντίδρασή της, καθώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής μιας τέτοιας εξέλιξης.

statesmen.gr