Σχολιανά 150 Δεν γίνεται καμία περικοπή συντάξεων : γίνεται απλά μια ΚΑΘΑΡΗ ΚΛΟΠΗ και ένα νέου τύπου ρατσιστικό προγκρόμ…

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης


Μήπως είμαστε τώρα πάλι στην ώρα που μεταφέρουμε μια εποχή στον τάφο;
Philipp Otto Runge, 1777-1810
(εις : Παναγιώτης Κανελλόπουλος : Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος, Τόμος 16, σελ. 461, εκδ. ΤΟ ΒΗΜΑ)

Έχω ξανασημειώσει σε παλιότερο άρθρο μου, ότι μια σύνταξη, είναι μια σειρά διαδοχικών αναλήψεων που γίνονται ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΙΟΝΕΙ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
Τα ασφαλιστικά Ταμεία δεν είναι άλλο από οιονεί τράπεζες καταθέσεων, στις οποίες οι.....
εργαζόμενοι κατέθεταν τα χρήματά τους κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.
Συνεπώς, όταν λέμε «κόβω μια σύνταξη», τόσο τοις εκατό, στην ουσία, αυτό που κάνω, είναι ότι βάζω χέρι σε ένα λογαριασμό, που ουσιαστικά, δεν είναι παρά ένας καταθετικός λογαριασμός, ΟΠΩΣ Ο ΚΑΘΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.
Πρόκειται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ για κατάσχεση καταθετικού λογαριασμού, κι ακόμα καλύτερα, πρόκειται για ΚΑΘΑΡΗ ΚΛΟΠΗ ενός ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ.
Οι μνημονικές κυβερνήσεις, βεβαίως, για να δικαιολογήσουν όσα ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ «πρωτότυπες» αθλιότητες λαμβάνουν χώρα στη πατρίδα μας, εφεύραν ένα νέο λεξιλόγιο, ή, μάλλον, τους το επέβαλε η ξένη Κατοχική Δύναμη, για να είμαι πιο σαφής.
Ονομάζεται σωτηρία ο στραγγαλισμός, ονομάζεται «τελευταίο» πακέτο μέτρων –τη κάθε φορά-, ό,τι πρόκειται να είναι ο προηγούμενος κρίκος σε μια αλυσίδα της οποίας οι κρίκοι θα είναι ατέλειωτοι όσο θα υπάρχει εδώ η ξένη Κατοχική Δύναμη με τις πολιτικές της ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ονομάζεται «μείωση σύνταξης» ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.
Και βεβαίως, το μέτρο τούτο της κατάσχεσης, μπορεί να είναι άθλιο, αλλά, είναι και ρατσιστικό, στο μέτρο και το βαθμό που οι συνταξιούχοι μαζί με ό,τι άλλο συνιστά την ομάδα των ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ, έχουν στοχοποιηθεί σαν η κοινωνική ομάδα, μια οιονεί κοινωνική «ράτσα» που εναντίον της οποίας έχει εξαπολυθεί ένα άνευ προηγουμένου προγκρόμ, με γνώμονα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ότι είναι η πλέον αδύναμη να αντιδράσει, μια προσέγγιση εξαίσια ρατσιστική.
Συνεπώς, απευθύνομαι στους βουλευτές μας, όσοι προτίθεστε να υποστηρίξετε με τη ψήφο σας την συνέχιση του παραπάνω προγκρόμ, ένα προγκρόμ που άρχισε εδώ και 2,5 χρόνια, τουλάχιστον ας μη ξεχνάτε τι ακριβώς υποστηρίζετε.
Αλλά, έως την ημέρα της ψηφοφορίας, θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε μερικές ακόμα σκέψεις.
Για το τι περιμένει ο λαός από τη Βουλή, ΓΙΑΤΙ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΑΟΣ την παρούσα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή, και φυσικά, υπάρχουν και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα να πούμε.