ΜΟΝΟΝ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ..Το θαύμα που κατά τον Σεφέρη πάντα έτρεχε στο αίμα μας..

Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου


Ουδεμία αμφιβολία υπάρχει. Σκορπίζουν τον λαό στα πρότυπα της .. «διαψευσθείσης» μεθοδολογίας Κίσσιγγερ. «Πως αν θέλεις να καθυποτάξεις ή να διαλύσεις τους Έλληνες στόχευσε στην ιστορία τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις τους, για να αποσυνθέσεις  την ομοιογένειά τους..»

Προηγουμένως ωστόσο προνοητικότεροι εκείνου (του Κίσιγγερ ) οι  Φραγγοβησιγότθοι τοκογλύφοι και προκειμένου  να εξασφαλίσουν την επιτυχία του εγχειρήματός τους, πήραν δια της συνεργασίας των εγχώριων Εφιαλτών και των πολιτικών τους απογόνων τον λαό από χρυσόψαρο στην γυάλα και τον πέταξαν στην θάλασσα των καρχαριών της ΕΟΚ και της ΟΝΕ, υπό την επίσης γνωστή....... ηγεμονική προτροπή του «εθνάρχη»: «Σκάστε και κολυμπήστε»!! (και να σκεφθεί κανείς πως χρόνια προπαγάνδιζαν ότι οι κομμουνιστές θα εκποιούσαν την χώρα).


Και να που νομοτελειακά πνίγεται σήμερα ο λαός κι ας είχε επιδείξει έως πριν άριστες ικανότητες κολυμβητού στις άγριες θάλασσες της οικονομικής επιβίωσης ακόμη και υπό συνθήκες άνισων πολέμων κυρίως ταξικών..  Παράδειγμα η συνεχής υπονόμευσή του από την ληστρική δραστηριότητα της τυχοδιωκτικής άρχουσας τάξης του, κορυφαία επίδοση της οποίας, υπήρξαν οι τύπου Καρέλια, Λαδόπουλου, Πειραϊκής Πατραϊκής και άλλων 128 προβληματικών επιχειρήσεων του αστρονομικού ποσού των 424 δις δραχμών, που άφησαν φέσι στον ελληνικό λαό.

Πνίγεται επειδή δια των ποσοστώσεων αλλά και των παγιδευτικών επιλογών επιδότησης από το Ευρωμπορντέλο,
(ακόμη και σήμερα επιδοτούνται από το ΕΣΠΑ κομμωτήρια (!!!) ή όποιες επιχειρήσεις μεταναστεύουν προς τον βορά της άγριας καπιταλιστικής παλινόρθωσης) 
βυθίστηκαν απροστάτευτοι τουλάχιστον επτά ανθώντες παραγωγικοί τομείς επί των οποίων η Ελλάδα διέθετε συγκριτικό πλεονέκτημα..
(να μην τους επαναλαμβάνω, ναυπηγεία, εριουργία νηματουργία, μεταξουργία, βυρσοδερψία, υποδηματοποιΐα ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, αλιεία κτηνοτροφία, αγροτικά προϊόντα, ακόμη ακόμη και μηχανουργία με τις περιλάλητες σε όλη την Μεσόγειο πετρελαιομηχανές θαλάσσης, τις Μαλκότση και όχι μόνον..)

Τι επιδίωκαν; Η Ελλάς από συντεταγμένο κυρίαρχο κράτος να καταστεί ξέφραγο οικόπεδο που θα τεμαχιστεί και θα διανεμηθεί στους τοκογλύφους κατακτητές προκειμένου αυτοί να καρπωθούν τον υπόγειο και υπέργειο πλούτο του. Από τα ορυκτά ως την αστείρευτη και αβλαβή ενέργεια του περιβάλλοντός της και από το ανεκτίμητο γεωφυσικό της κάλλος, ως την χρυσοφόρα υπεραξία που παράγουν οι δημόσιες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, με τον λαό να παρακολουθεί μυοπαραλημένος από την πρόστυχη και τραχεία μιντιακή προπαγάνδα της «ελεύθερης» ραδιοτηλεόρασης..

Όχι δεν πρόκειται για επανάληψη της ιστορίας ως φάρσα γιατί όπως άπαντες γνωρίζουν, η Ελλάς εξ’ αιτίας των πολιτικά ιδίων πρωταγωνιστών, υπέστη αλλεπάλληλες ταπεινωτικές χρεοκοπίες και κατά το παρελθόν. Αλλά παρά τις πειρατικές επιθέσεις «ευεργετών» του τύπου Συγγρός,
 (και άλλων αιμοβόρων λύκων)
κατά τις διδαχές του Καραγάτση 
(σύμφωνα με τις οποίες αξία δεν έχει μόνο να ανέβεις και να κρατηθείς στην κορυφή, αλλά να πέσεις και να σηκωθείς ξανά), 
ανέστη κατ’ εξακολούθηση, όπως κατ’ έτος ο κύριος και θεός της,  χάρη στο πείσμα του λαού της.

Τώρα όμως νέα Ανάσταση δεν έχει. Το χτύπημα που δέχεται είναι σαρωτικό. Ισοπεδώνει όλα τα πεδία εξέλιξής του και όχι μόνο το οικονομικό. Ξηλώνει αξίες όπως επί παραδείγματι η γλώσσα που εκατονταετίες εξύφαναν τον ιστό ο οποίος τον κράτησε ομοιογενή . Ανατρέπει διοικητικές δομές και παραδοσιακές πρόνοιες επί των οποίων στήριξε το κοινωνικά αλληλέγγυο των μελών και των γενεών του. Ανοίγει διάπλατα τις πύλες της κολάσεως δια του απομονωτισμού των ατόμων που συνθέτουν το σύνολο του λαού στην βάση της λογικής του ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Ανοσοποιεί τα συναισθήματά του απέναντι στο δράμα του συνανθρώπου του υψώνοντας ένα τείχος ζωώδους αδιαφορίας. Μπολιάζει την μοιρολατρία και τον φόβο στον γενετικό του κώδικα.

Πλέον μόνο ένα θαύμα μας σώζει.. Το θαύμα της επανάστασης που κατά τον Σεφέρη πάντα έτρεχε στο αίμα μας..