Στρατούλης: Να διακοπεί η αποπληρωμή του χρέους - Για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ, ρίχνει με δήλωση του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Στρατούλης, καθώς ουσιαστικά ζήτησε να διακοπεί η αποπληρωμή του χρέους ενώ τόνισε ότι για το κόμμα του «δεν είναι φετίχ το νόμισμα»...


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα βάσει του διεθνούς δικαίου να βγει από την καταστροφική της, όπως την χαρακτήρισε, πορεία, κυρήσσοντας κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης.

«Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης, προσθέτοντας πως η διακοπή αποπληρωμής του χρέους θα οδηγήσει στην επαναδιαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του. Τέλος, αν δεν υπάρξει συμφωνία, η Ελλάδα θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του.

Ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ακόμη ότι συμφωνεί με τις δηλώσεις Λαφαζάνη ενώ επανέλαβε ότι δεν αποτελεί το νόμισμα φετίχ. «Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του Ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη χρεοκοπία της χώρας

Σε απάντηση των δηλώσεων του κ.Στρατούλη, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι: «Είναι φανερό πλέον ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας. Όσο και αν προσπαθούν ωστόσο, δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα η οποία καταγράφει ότι ο κ.Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο Πρωθυπουργός της δραχμής.»