67 χρόνια από τη Χιροσίμα

Εκδήλωση μνήμης και αντιιμπεριαλιστικής κινητοποίησης για τη συμπλήρωση 67 χρόνων από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι διοργάνωσε απόψε η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)...


«Η συμπλήρωση 67 χρόνων από τα πυρηνικά ολοκαυτώματα σε Χιροσίμα, στις 6 Αυγούστου 1945 και Ναγκασάκι στις 9 Αυγούστου 1945, που προκάλεσαν οι Αμερικάνοι εγκαινιάζοντας την εποχή του πυρηνικού τρόμου για την ανθρωπότητα, έρχεται φέτος να θυμίσει ότι ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να είναι ο εχθρός των λαών και της ειρήνης», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης. Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων ήταν ο ιερός βράχος της Ακρόπολης, όπου ομιλία εκφώνησε ο Πρέσβης επί τιμή και μέλος του εθνικού συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Θέμος Στοφορόπουλος.

«67 χρόνια μετά την ισοπέδωση της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι από τις αμερικανικές πυρηνικές βόμβες με θύματα 300.000 αθώους ανθρώπους και με τους σημερινούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η ιστορία μας διδάσκει για τη φύση του ιμπεριαλισμού, τότε και σήμερα. Φέτος οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές. Κάτω από το φως των εξελίξεων στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, φαίνεται πως έχει ήδη σημάνει συναγερμός. Η ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική συνεχίζει και σήμερα, ενώ στήνεται από καιρό το ίδιο έργο που έχουμε επανειλημμένα ζήσει. Η γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή είναι επικίνδυνη για την χώρα μας. Ο κόσμος πρέπει να ξεσηκωθεί και να αντιδράσει», δήλωσε από την πλευρά της στο ΑΜΠΕ η Γενική Γραμματέας του ΕΕΔΥΕ, Βέρα Νικολαΐδου.

Μετά την εκδήλωση ακολούθησε ειρηνική πορεία προς το Σύνταγμα όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά των εγκλημάτων πολέμου.