Σοκ στις ΗΠΑ: Μακελειό με 14 νεκρούς και 50 τραυματίες σε πρεμιέρα του «Μπάτμαν»

Δώδεκα, έπειτα από αναθεώρηση των αρχικών αστυνομικών εκτιμήσεων προς τα κάτω, είναι οι νεκροί από το μακελειό σε πρεμιέρα της νέα ταινίας «Μπάτμαν» (Dark Night Rises) σε κινηματογράφο της πόλης Αουρόρα, προάστιο του Ντένβερ, στο Κολοράντο. Δέκατέσσερις  άνθρωποι πέθαναν επί τόπου και δύο έχασαν τη ζωή τους καθώς οδηγούνταν στο νοσκομείο. Έναν 24χρονο, το James Holmes, έχει συλλάβει η αστυνομία ως......
υπαίτιο του τραγικού συμβάντος.
 Ο δράστης, ένας ψηλός άνδρας που κρατούσε ένα πυροβόλο όπλο και ένα πιστόλι, άνοιξε «πυρ», για αδιευκρίνηστους έως τώρα λόγους, κατά των θεατών της μεταμεσονύχτιας κινηματογραφικής παράστασης, δολοφονώντας δώδεκα άτομα και τραυματίζοντας περίπου πενήντα.

Όπως σημειώνουν αυτόπτες μάρτυρες σε τοπικά μέσα, 15' έπειτα από την έναρξη της παράστασης, ένας άνδρας  που φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και έφερε εξάρτηση σώματος, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να κινείται μέσα στο χώρο του σινεμά. Μέχρι να δουν τις σφαίρες να «πέφτουν βροχή» δίπλα τους, οι θεατές πίστευαν ότι η εμφάνιση του άνδρα ήταν ένα είδος εφέ, μέρος της παράστασης.

Ο δράστης πέταξε ένα δακρυγόνο στον αέρα και άρχισε να το πυροβολεί, με σκοπό τον εγκλωβισμό των θεατών στο χώρο.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό τρόμου, ο ένοπλος κατευθύνθηκε ατάραχος προς τα σκαλιά, πυροβολώντας αδιάκριτα προς το πλήθος.

Η αστυνομία εκκένωσε το χώρο, ενώ κινητοποίησε ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να αποκλείσει την ύπαρξη κάποιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Στο χώρο επικράτησε πανικός, με τους παριστάμενους να βρίσκονται σε έξαλλη κατάσταση.

Η περιοχή περιμετρικά του κινηματογράφου, που στεγάζεται σε εμπορικό κέντρο, έχει αποκλειστεί, ενώ ένας όροφος του εμπορικού κέντρου μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο σταθμό παροχής πρώτων βοηθειών.

Ο συλληφθείς ως υπαίτος του μακελειού, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν όπλα και ένα μαχαίρι, κατά τη διαδικασία της ανάκρισής του δήλωσε ότι έχει εκρηκτικά στο σπίτι του, το οποίο στεγάζεται στο εμπορικό κεντρο, με αποτέλεσμα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να διεξάγουν έρευνες εκεί.

Προς ώρας δε διαπιστώνεται καμία συσχέτιση του δράση με την τρομοκρατία.