"Ο Ολάντ προκαλεί τη Μέρκελ"

Η γαλλική δεξιά ενέτεινε σήμερα τις επιθέσεις της κατά του σοσιαλιστή νέου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της κυβέρνησής του, τους οποίους κατηγορεί ότι βλάπτουν τις γαλλογερμανικές θέσεις, μετά τους διαξιφισμούς των τελευταίων ημερών.


«Ο τρόπος με τον οποίο ο Φρανσουά Ολάντ προκαλεί καθημερινά τους Γερμανούς...
είναι πολύ ανησυχητικός -το θέμα δεν είναι να βρισκόμαστε σε διαμάχη με τη Γερμανία. Εκείνο που προέχει είναι να δούμε πώς, μαζί με τη Γερμανία μπορούμε να φέρουμε το μέλλον στην Ευρώπη κατά την περίοδο αυτή», κατήγγειλε σήμερα στο i-Tele ο επικεφαλής του δεξιού κόμματος UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ.


Ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ:




Δηλώνοντας «πολύ, μα πολύ ανήσυχος», ο Κοπέ εκτιμά πως ο Ολάντ «έχει αρχίσει να εφαρμόζει μία απαγκίστρωση με τη Γερμανία. Ωστόσο, στην Ευρώπη είμαστε σε κρίση. Και η Ευρώπη δεν μπορεί να σταθεί δίχως έναν ισχυρό δεσμό με τη Γερμανία».

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό είχε αντιδράσει έντονα στις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελας Μέρκελ , η οποία είχε δηλώσει πως το Βερολίνο δεν μπορεί να ικανοποιηθεί από τις «εύκολες λύσεις» και τη «μετριότητα», ως μέτρα κατάλληλα για την έξοδο από την κρίση. Παράλληλα και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Αρνό Μοντεμπούρ είχε τονίσει πως η πολιτική λιτότητας που προάγει η Γερμανία έχει οδηγήσει στην ύφεση επτά ευρωπαϊκές χώρες.