Απολύτως ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα...

Με αφορμή διάφορα αρνητικά δημοσιεύματα για την χώρα μας, αλλά και της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος με την υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τατιάνα Καραπαναγιώτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τσιόδρας, δήλωσε κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα είναι απολύτως ασφαλής τουριστικός προορισμός...


Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός κιαι η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκαν και συζήτησαν τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου - σε αυτό το σύντομο διάστημα - να επιτευχθεί αύξηση των τουριστικών κρατήσεων και να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες για το κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι βάσιμες.

Σε ότι αφορά τα αρνητικά δημοσιεύματα ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι “θα ήταν χρήσιμο αυτή τη στιγμή να δινόταν μια πραγματική εικόνα της χώρας -και όσοι ζουν εδώ, το γνωρίζουν πολύ καλά. Δηλαδή, ότι η Ελλάδα είναι ένας απόλυτα ασφαλής προορισμός και αυτό το διαπιστώνουν τόσο όσοι την επισκέπτονται, όσο και οι ξένοι υπήκοοι που ζουν εδώ.

Γνωρίζουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο αρνητικής διεθνούς δημοσιότητας. Πολλές φορές, στα διεθνή Μ.Μ.Ε. κυριαρχούν κάποιες εικόνες βίας από το κέντρο της Αθήνας ή από κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, όμως αυτές δεν αναιρούν την αλήθεια που προανέφερα. Και το κέντρο της Αθήνας και η υπόλοιπη χώρα είναι απολύτως ασφαλής προορισμός - ειδικά φέτος, που υπάρχουν πολύ ανταγωνιστικές τιμές, η Ελλάδα είναι πραγματικά και μια οικονομική ευκαιρία για να την επισκεφθεί κάποιος. Γνωρίζουμε ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας είναι όσοι ήδη την έχουν επισκεφθεί ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”.