Η Μέρκελ, ο Ολάντ και το κακό συναπάντημα!

Γράφει ο Τελάλης
Το τελευταίο καιρό, ποικίλουν τα σχόλια για αλλαγή πλεύσης της Ευρώπης, με τον καλό Ολάντ που θα ρίξει την κακιά Μέρκελ, με τον Ολάντ που θα σώσει την Ελλάδα και διάφορες άλλες ιστορίες για αγρίους.
 Βάζοντας τα πράγματα σε μία σχετική θέση, κανένας Ολάντ και καμία Μέρκελ δεν ενδιαφέρονται για την σωτηρία της χώρας μας, παρά μόνο για.....
μικροπολιτικούς και οικονομικούς σκοπούς βέβαια, είναι γεγονός ότι η αλληλεγγύη στην Ελλάδα τραβάει! Για αυτό λοιπόν ήρθε η ώρα ορισμένοι να πέσουν από το ροζ συννεφάκι που ζουν, πιστεύοντας ότι με την άνοδο Ολάντ, θα έρθει και η σωτηρία της Ελλάδος. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, καθώς αν επιθυμούμε πραγματικά ή έστω ελπίζουμε στην "αναγέννηση" μας, αυτή μπορεί να έρθει μόνο από εμάς, εάν δεν βάλουμε εμείς οι ίδιοι σε τάξη τα ασυμμάζευτα που έχουμε δημιουργήσει, εάν δεν δώσουμε ένα τέλος στο πελατειακό κράτος, εάν... εάν...  δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Με ή χωρίς μνημόνια, με ευρώ ή δραχμή εάν δεν πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να γίνουν ριζικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο... χρεοκοπία σε όλα τα επίπεδα, είτε με Ολάντ, είτε χωρίς Ολάντ!