ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΩ ;

 Γράφει η Ολγα Γεριτσίδου

Πέραν του γεγονότος ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 είναι ουσιαστικά άκυρες εκλογές με τεράστιους κινδύνους, σε βαθμό βεβαιότητας, νοθείας, εξαπάτησης εκλογέων, χειραγώγησης εκλογικού σώματος, αδιαφάνειας, κλπ, είναι επίσης σαφές ότι ακόμα και αν δεν τις ήλεγχε μία ψευδεπίγραφη κυβέρνηση τοποθετημένη στην θέση της από αλλότρια συμφέροντα που καμμία σχέση δεν έχουν με οποιαδήποτε Ελληνικά, η παντελής ασάφεια ενημέρωσης των υποψηφίων κομμάτων περί του προεκλογικού τους .....
προγράμματος θα τις ακύρωνε.

Και δεν είναι μόνο η ασάφεια – ευχολόγια που κανείς βρίσκει κατά κόρον στην προσπάθεια του κάθε κόμματος ή συνασπισμού να αλιεύσει ψηφοφόρους χωρίς ίχνος υποχρέωσης να τηρήσουν απτές δεσμεύσεις, είναι και το πλήθος συγκεκριμένων μεν προανακοινωμένων πράξεων που όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχουν ουδεμία βάση ούτε έχουν προκύψει από μελέτες δε, και ουδέποτε παρουσιάζουν τα πραγματικά στοιχεία και αποδείξεις – διασφαλίσεις που καθιστούν τα προγράμματα αυτά βιώσιμα και εφαρμόσιμα και ασφαλή για την Χώρα ( από τα σούπερ σχολεία που υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ το 2009 μέχρι την μεγάλη Ελλάδα χωρίς ίχνος διπλωματικής προστασίας που υπόσχεται η Χρυσή Αυγή τώρα ή υιοθέτηση Εθνικού ή άλλου νομίσματος που υπόσχονται πολλοί με αμφίβολες συμμαχίες ).

Ο ψηφοφόρος έχει μόνο ένα όπλο για προστασία του από όλο αυτό το μπαράζ ψευδών και κινδύνων και παραζάλης από εκβιασμούς και τρομοκράτηση και επικοινωνιακά παιχνίδια ώστε όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως συντονισμένα να στρέψουν τους ψηφοφόρους προς ένα ή δύο προσυμφωνημένα κόμματα :

Την απαίτηση σε νομικά δεσμευτική απάντηση σε ερωτήματα που άπτονται του προεκλογικού προγράμματος που ενδιαφέρει ή απειλεί ή ανησυχεί τον ψηφοφόρο.

Με αυτή την απαίτηση μπορέσαμε να αποδείξουμε νομικά ( γιατί ήταν ούτως ή άλλως πασιφανές στην κοινή λογική και καθημερινότητα ) τον δόλο του ΓΑΠ και των κυβερνήσεων του.

Όμως, αυτές οι εκλογές γίνονται σε χρόνο dt, που ουσιαστικά δεν επιτρέπει στους ψηφοφόρους καμμία ενημέρωση ούτε χρόνο επεξεργασίας της ενημέρωσης αυτής ακόμα και αν δοθεί προφορικά ( όπου επεξεργασία εννοούμε να διπλοελέγξουμε ισχυρισμούς να βρούμε αποδείξεις /αποδεικτικά στοιχεία για αυτούς, κλπ ), πόσο μάλλον γραπτά, αν υποθέσουμε ότι κάποιος από όλους αυτούς τους ηγεμονίσκους θα τολμούσε να δεσμευθεί με την υπογραφή του σε Έλληνα Πολίτη για όλα αυτά που λέει προεκλογικά. Αυτό και μόνο δείχνει δόλο, γιατί η χρονική πίεση για να συγκαταθέσει κάποιος σε οποιοδήποτε συμβόλαιο καθιστά το συμβόλαιο αυτό παράνομο ή τουλάχιστον ύποπτο.

Δεν είναι λοιπόν χρονικά εφικτό να κάνουμε τις ερωτήσεις που χρειάζονται και να απαιτήσουμε γραπτή απάντηση.

Είναι όμως χρονικά εφικτό να δούμε ως ψηφοφόροι τι ερωτήσεις θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί συγκεκριμένα και όχι αόριστα από κάθε κόμμα που φιλοδοξεί να πάρει πάνω από 3%.

Έτσι, συμΠολίτες μας κάνουν ανοιχτές επιστολές τις οποίες στέλνουμε όλοι όσοι προσυπογράφουμε στα e-mail ή fax των αρχηγών κομμάτων και απαιτούμε δημόσιες απαντήσεις και δεσμεύσεις, μια που δεν θα κάνουν και debate, όπου ούτως ή άλλως οι ερωτήσεις θα ήταν ασφαλείς για αυτούς.

Τους προκαλούμε λοιπόν να απαντήσουν ενώπιον του Ελληνικού Λαού άμεσα, αφού από τον Ελληνικό Λαό ζητούν να προσληφθούν ως υπηρέτες του και υπέρ των συμφερόντων του.

Κάθε μέρα θα ανεβάζουμε τρία κόμματα, για τα οποία συμΠολίτες μας έχουν λίστα ερωτήσεων αφού διάβασαν προσεκτικά τα προεκλογικά τους κείμενα και προσκαλούμε και κάθε άλλον συμΠολίτη να προσθέσει και τις δικές του απορίες ή στοιχεία, στέλνοντας τα για να τα δημοσιεύσουμε στο olgayeri@gmail.com .