Μία… Λάρα Κροφτ για τα social media του ΠΑΣΟΚ

Στον διορισμό του Γιώργου Μουρούτη ως υπεύθυνου για τα social media της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ απάντησε με ένα αμφιλεγόμενο μεν, φρέσκο και ιδιαίτερα αγαπητό στην νεολαία δε πρόσωπο, την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, η οποία αναλαμβάνει το ευαίσθητο επικοινωνιακό κομμάτι ένα μήνα πριν τις εκλογές.

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ αν και ασχολείται με την πολιτική από το 2004 «λιθοβολήθηκε» πολλάκις για το........
ξαφνικό πέρασμά της από το σανίδι στο ΠΑΣΟΚ και την επίσης ξαφνική… απουσία της από το κόμμα. Πέρασε από την ηθοποιία στον ακτιβισμό για την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τις δράσεις υπέρ των μεταναστών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως σύμβουλος του Σπύρου Βούγια και από παρουσιάστρια κοινωνικής εκπομπής στην ΕΡΤ σε μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό που την έφεραν τελικά ενόψει εκλογών στην εποπτεία των social media του ΠΑΣΟΚ.

Είχε αποσυρθεί το τελευταίο διάστημα από τα «εγκόσμια» του Κινήματος για να σπουδάσει στο Λονδίνο και η ανάληψη καθηκόντων στον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα σε ένα κομβικό κομμάτι, εκείνο της επικοινωνίας μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και του ιντερνέτ εξέπληξε.

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ αν και προέρχεται από παλιά θεατρική οικογένεια της συμπρωτεύουσας έχοντας και η ίδια ακολουθήσει τον δρόμο του θεάτρου με συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά σίριαλ, έχει δηλώσει ότι η ηθοποιία αποτελεί παρελθόν χάριν του πολιτικού στίβου.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη από Ελληνίδα μητέρα και γιατρό Σύρο πατέρα βίωσε από μικρή το ρατσισμό και αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με τα προβλήματα των μεταναστών και μέσω της πολιτικής. Σπούδασε Θέατρο στη Σχολή Βεάκη, Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών. Πήρε διπλώματα από το Πανεπιστήμιο του Sussex (Migration Politics) και Oxford University (Forced Migration), ενώ ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών με θέμα «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» και άρχισε το μεταπτυχιακό της στο CITY UNIVERSITY του Λονδίνου με θέμα Global Migration.

Εργάστηκε σε Αθηναϊκές σκηνές, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο ως ηθοποιός επί 15 συναπτά έτη, ενώ έχει γράψει δύο λογοτεχνικά βιβλία που εκδόθηκαν στους εκδοτικούς οίκους ΕΣΤΙΑ και ΩΚΕΑΝΙΔΑ. Συνεργάστηκε για πέντε χρόνια με ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς με θέμα τις μεταναστευτικές ροές, δίδαξε θέατρο σε παιδιά μεταναστών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ενσωμάτωσης και αρθρογράφησε αρκετές φορές για τα προβλήματα των μεταναστών.

Το 2009 εργάστηκε ως σύμβουλος του Υφυπουργού, Σπύρου Βούγια, στο πλευρό του οποίου θήτευσε στην πολιτική, σε θέματα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών για 11 μήνες. Λίγο αργότερα, ανέλαβε να παρουσιάσει την εκπομπή «Οι φυλές της Αθήνας» στην ΕΡΤ, από πού και παραιτήθηκε πριν ακόμα αρχίσει τα γυρίσματα λόγω του σάλου που ξέσπασε για ρουσφετολογική πρόσληψη στο κρατικό κανάλι.

Την ίδια περίοδο, ανασύρθηκαν γυμνές φωτογραφήσεις της για ανδρικό περιοδικό που έκανε το 2001 όταν ήταν ακόμη ηθοποιός. Οι γυμνές φωτογραφήσεις περισσότερο την στιγμάτισαν κυρίως μια εποχή που η νεαρή πολιτικός υπερασπιζόταν μέσα από ομάδες ακτιβιστών τα δικαιώματα των μεταναστών στη χώρα μας. Ενδεικτικό των δράσεών της είναι το κέντρο κράτησης μεταναστών που λειτουργούσε στη Λέσβο στην περιοχή Παγανή, το οποίο λόγω άθλιων συνθηκών έχει χαρακτηριστεί ως κολαστήριο ψυχών. Μετά από προσωπικές της πιέσεις αποφασίστηκε το κλείσιμο του κέντρου κράτησης της Παγανής, ενώ η ίδια είχε εκδηλώσει το 2011 την αντίθεσή της στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου το θέμα των μεταναστών της Υπατίας.

Το μπλοκ που διατηρεί εξάλλου αποτέλεσε για μήνες ένα κομβικό σημείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους μετανάστες που επιβιώνουν σε γκέτο όπως αυτό του Αγ. Παντελεήμονα και της Ομόνοιας χαρακτηρίζοντας ακόμα και αυτές τις περιοχές «άτυπα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών».

newpost