Σάλπισμα ελπίδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας» από την Πάτρα!

Γράφει ο Αιας

Ηχηρό ράπισμα στους δημοσκοπικούς μηχανισμούς της διαπλοκής έδωσε το πάλαι ποτέ κάστρο του ΠΑΣΟΚ η Πάτρα. Και το μήνυμα σαφές: Η κοινωνία πλέον δε χειραγωγείται, ούτε υποκαθίσταται.
Ελαμψε η προσωπικότητα της Λ.Κατσέλη, εξ ου και η ενθουσιώδης υποδοχή της. Ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις.
Καθαρός, τεκμηριωμένος και ανθρώπινος ο λόγος της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Δίχως.......
φτιασιδώματα και ανούσιες κορώνες. Ενέπνευσε σιγουριά και εμπιστοσύνη. Μίλησε στην καρδιά των πολιτών με τη ρεαλιστική προοδευτική πρότασή της για την έξοδο της χώρας από τη πρωτόγνωρη κρίση.
Ηταν εκεί εκατοντάδες καταξιωμένοι πολίτες, εκτός του πελατειακού νυμφώνος. Ανθρωποι του μόχθου, του πολιτισμού του πνεύματος, του επιχειρείν και της δημιουργίας, για να υπογράψουν την «Κοινωνική Συμφωνία» μαζί της, ώστε να ανατραπεί η πορεία λεηλασίας της χώρας και αφανισμού της κοινωνίας και του λαού και να ξαναγεννηθεί η ελπίδα.
Καταπέλτης η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για τον ραγιαδισμό της γαλαζοπράσινης παπαδήμιας συγκυβέρνησης, για το αμετανόητο σύστημα εξουσίας, των εξωθεσμικών και παρασιτικών κέντρων, που δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα επιβίωσης και επικυριαρχίας τους για τα επόμενα χρόνια.
Η «Κοινωνική Συμφωνία», τόνισε η Λ. Κατσέλη, επιδιώκει να αποτελέσει την προοδευτική πρόταση στο πολιτικό σκηνικό. Τον πυλώνα ανασυγκρότησης των δημοκρατικών δυνάμεων. Χαρακτήρισε ψευτοδιλήμματα αυτά που έθεσε η κυβέρνηση, όπως μνημόνιο ή έξοδος από την ευρωζώνη, τονίζοντας ότι ακόμη κι αν θέλει μια χώρα να αποχωρήσει, νομικά δεν μπορεί. Επίσης υποστήριξε ότι το β' εξάμηνο του 2011 η χώρα είχε 831 εκ. ¤ πρωτογενές πλεόνασμα, που της έδινε διαπραγματευτική δυνατότητα, αλλά η κυβέρνηση δεν την αξιοποίησε.
«Πιστεύουμε ότι πρέπει να μπει ανάχωμα στον κατήφορο» τόνισε, για να παρατηρήσει ότι «τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν γίνει ένα».
«Αν μείνει το ίδιο πολιτικό σκηνικό, αν μείνει η ίδια κυβέρνηση ή αν προκύψει κάποια παραλλαγή της, θα οδηγηθούμε μαθηματικά σε κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, σε νέα μείωση των μισθών και συντάξεων, σε αυξήσεις φόρων. Πρέπει να μπει φραγμός σ΄αυτή την πολιτική. Υπάρχουν άνθρωποι με γνώση, εμπειρία και βούληση να βάλουν κόκκινες γραμμές. Ανθρωποι, που δεν έχουν εξαρτήσεις και προτάσσουν το δημόσιο συμφέρον».
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, η Λ. Κατσέλη, εισέπραξε θερμό χειροκρότημα όταν αναφέρθηκε στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Η Λ. Κατσέλη επέμεινε ότι «το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό», ενώ αναφερόμενη στη μείωση του κατώτατου μισθού, που η ίδια αντιστάθηκε, είπε ότι «ο πόλεμος εναντίον της ήταν αμείλικτος».
Νωρίτερα η Λ. Κατσέλη, έδωσε συνέντευξη Τύπου και επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Ο Χ. Καστανίδης, λόγω ίωσης δεν κατάφερε μεταβεί και να μιλήσει στην εκδήλωση της «Κοινωνικής Συμφωνίας» στην Πάτρα.