Κρουαζιέρες «στα χνάρια» του Τιτανικού έναν αιώνα μετά το ναυάγιο

 Την ατμόσφαιρα στον πολυτελή Τιτανικό θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν οι διοργανωτές δύο κρουαζιέρων... φόρους τιμής στο διάσημοτερο ναυάγιο της σύγχρονης ναυσιπλοΐας, ακριβώς εκατό χρόνια μετά.

Η πρώτη κρουαζιέρα θα ξεκινήσει από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, θα περάσει από το Χάλιφαξ του Καναδά και θα περάσει τη νύχτα της 14ης Απριλίου στο σημείο του Ατλαντικού που.........
βυθίστηκε ο Τιτανικός το 1912, ενώ η δεύτερη θα ξεκινήσει από το Σάουθαμπτον της Βρετανίας. Οι διοργανωτές τις διαφημίζουν ως ευκαιρία για «συμμετοχή στο ιστορικό γεγονός».

Οι συμμετέχοντες της πρώτης -έχοντας πληρώσει εισιτήρια που ξεκινούν από τα 4.900 δολάρια- θα ξεκινήσουν την Τρίτη από τη Νέα Υόρκη, θα επισκεφτούν τάφους των θυμάτων του ναυαγίου στο Χάλιφαξ και θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις πάνω στο πλοίο τόσο για τον ίδιο τον Τιτανικό όσο και για την ιστορία της κρουαζιέρας τα τελευταία 100 χρόνια.


Το πλοίο θα επιστρέψει στη Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου -καλύπτοντας τη διαδρομή που δεν κατάφερε ποτέ να κάνει ο ίδιος ο Τιτανικός.


Η κρουαζιέρα από τη Βρετανία, που ετοιμάζεται εδώ και πέντε χρόνια, θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου και θα βρεθεί επίσης στις 14 Απριλίου στο σημείο του ναυαγίου. Στις 19 Απριλίου θα φτάσει στη Νέα Υόρκη -στον προορισμό που δεν έφτασε ποτέ ο Τιτανικός- έχοντας περάσει από το Χάλιφαξ. Εν πλω θα διοργανωθεί σειρά διαλέξεων για την ιστορία και την τραγωδία του Τιτανικού.