«Αποτρέψτε τον φόβο. Η λιτότητα σταματά εδώ»!

Γράφει ο Μαγια

«Φορολογείστε τους κλέφτες, που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση». Σύνθημα στο μακρινό Δουβλίνο. Χιλιάδες οι διαδηλωτές. «Αποτρέψτε τον φόβο. Η λιτότητα σταματά εδώ», αναφέρει άλλο σύνθημα.
Οι Ιρλανδοί έχουν θυμώσει με το χαράτσι των 100 ευρώ, που επιβλήθηκε για κάθε κατοικία. Το ποσό είναι αστείο σε σύγκριση με τις.......
προηγούμενες αυξήσεις φόρων και τα σκληρά μέτρα λιτότητας, όμως η υπομονή των Ιρλανδών εξαντλήθηκε. Σε αντίθεση με την παθητικότητα, την ηττοπάθεια και αναβλητικότητα, που κυριαρχούν στο νότιο άκρο της Βαλκανικής.
Εμείς εδώ κλαίμε, κλαίμε, κλαίμε -χωρίς να ανοίγει μύτη- και μετά πάμε, στεκόμαστε στις ουρές και τους τα …σκάμε αδιαμαρτύρητα!
Το διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο δικομματικό σύστημα εξουσίας, εκμαυλίζοντας συνειδήσεις και διαβρώνοντας τις κοινωνικές αντιστάσεις, έχει μετατρέψει μεγάλο τμήμα του λαού σε φοβικό κοπάδι. Στο δόγμα, φόβος και τρόμος σε κάθε ψυχή «πατούν» οι εφιαλτικοί σχεδιασμοί της διεθνούς των τοκογλύφων, που αποσκοπούν στη λαϊκή εξαθλίωση, την κοινωνική ανέχεια, τα λουκέτα, την ανεργία, την υποτέλεια και υποταγή.
Η αντιμετώπιση του φόβου και των εκβιασμών είναι αυτή την εποχή, πάνω απ’ όλα, πρώτιστο καθήκον των πολιτικών δυνάμεων που έχουν όραμα για την πορεία της χώρας.
Ο λαός με την ψήφο του, στις επικείμενες εκλογές μπορεί να ανατρέψει τα τετελεσμένα. Μπορεί να μη δώσει ούτε 151 βουλευτές στα δύο συγκυβερνώντα πρώην μεγάλα κόμματα, στέλνοντάς τα οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να αρνηθεί να αυτοκτονήσει!…