Ραγκούσης" Αυτοκτονούν τα κόμματα , δεν ψηφίζω"

Αίσθηση προκάλεσε  η δήλωση που έκανε o Ragko;yshw  το πρωί (ΒΗΜΑ fm) σχετικά με το νομοσχέδιο Γιαννίτση που ρυθμίζει τα οικονομικά των κομμάτων. Ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε ότι δεν θα παραβρεθεί στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή καθώς χαρακτήρισε την ρύθμιση ως «αποσπασματική».
«Συνιστά αυτοκτονία του πολιτικού συστήματος το να μην γίνεται η ριζική, η γενική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος, όσον αφορά τα οικονομικά της λειτουργίας τους, και να πηγαίνουμε σε μία αποσπασματική ρύθμιση που απλώς και μόνο θα λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας των κομμάτων» είπε για να .......
προσθέσει: «Το να μην φέρνεις όλες τις ρυθμίσεις και να αποσπάς μόνο την τροπολογία για να λύσεις το ταμειακό πρόσκαιρο πρόβλημα, είναι μια πράξη αυτοκτονίας του πολιτικού συστήματος. Και εγώ δεν θέλω να είμαι ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι θα πυροβολήσουν εναντίον του πολιτικού συστήματος. Γιατί πυροβολώντας εναντίον του πολιτικού συστήματος στην πραγματικότητα πυροβολείς εναντίον της δημοκρατίας, και σε μία τέτοια Ελλάδα της κρίσης στην πραγματικότητα πυροβολείς εναντίον της Ελλάδας».
Ο κ. Ραγκούσης, υπενθύμισε ότι από τον Μάιο του 2011 υπάρχει έτοιμο και πλήρες προσχέδιο νόμου στο υπουργείο Εσωτερικών – μετά από πρωτοβουλία του ιδίου και χάρη στη συμβολή μίας υψηλοτάτου κύρους επιστημονικής επιτροπής καθηγητών πανεπιστημίων και ειδικών επιστημόνων. «Είναι έτοιμο ένα προσχέδιο νόμου που μπορεί ανά πάσα στιγμή που θα καταστεί νόμος του κράτους, να μεταβάλλει ριζικά το καθεστώς στα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών. Να επιφέρει απόλυτη διαφάνεια, απόλυτη καθαρότητα».
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των κομμάτων, γιατί η δημοκρατία χωρίς κόμματα, σε μία ευνομούμενη πολιτεία, σε ένα κράτος δικαίου, σε μία συνταγματικά κατοχυρωμένη τέτοιου τύπου δημοκρατία, όπως είναι η δική μας και όλες των ανεπτυγμένων χωρών" καθώς "δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς κόμματα" και χαρακτήρισε "λαϊκισμούς" τα περί του αντιθέτου. Ωστόσο επεσήμανε ότι "το να μην γίνεται η ριζική, η γενική μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος όσον αφορά τα οικονομικά της λειτουργίας τους και να πηγαίνουμε σε μία αποσπασματική ρύθμιση που απλώς και μόνο θα λύσει το πρόβλημα της ρευστότητας των κομμάτων, συνιστά αυτοκτονία του πολιτικού συστήματος