"Εξαφανίζονται" 13 δις χάριν της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέληξαν στην απόφαση να "εξαφανίσουν" 13 δισ. ευρώ απο τα αναγκαία κεφάλαια τα οποία είναι απαραίτητα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Η λογιστική αυτή διαδικασία θα βοηθήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλα κυρίως τους ιδιώτες μετόχους να βάλουν λιγότερα χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών σε μια περίοδο που "το χρήμα είναι εξαφανισμένο".

Ενστάσεις για αυτο το σχέδιο υπάρχουν απο την πλευρά του ΔΝΤ αλλα εκτιμάται οτι εντός των επόμενων ωρών θα καμφθούν σε μεγάλο βαθμό...


Σύμφωνα με το protothema.gr, το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες απο την ελληνική κυβέρνηση ευνοεί τους παλαιούς μετόχους αφού θα κληθούν να βάλουν ακόμα λιγότερα χρήματα απο όσα είχαν προϋπολογίσει.

Τις τελευταίες μέρες για την οριστικοποίηση των όρων της ενίσχυσης των τραπεζών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας υπήρξε έντονο παρασκήνιο και πολύωρες συναντήσεις μεταξύ των στελεχών της Τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα και στενών συνεργατών του Λουκά Παπαδημου στο Μέγαρο Μάξιμο.

Ταυτόχρονα όμως, τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης και του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος προωθούσαν στις Βρυξέλλες ξένοι bankers που εργάζονται ως σύμβουλοι των ελλήνων τραπεζιτών και τους έπεισαν για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας όσο γίνεται πιο σύντομα.

defencenet.gr