Σχολιανά 108

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης


Ευάγγελος Βενιζέλος : «Πόσοι από τους Έλληνες είναι διατεθειμένοι για μια καταγγελία της δανειακής σύμβασης;…»


Παρακολουθώ στις διάφορες εκπομπές τους πολιτικούς που παρελαύνουν και μας λένε τι θα κάνουν αν έρθουν στη κυβέρνηση…

Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται στα όσα λένε τα «πρωτοκλασάτα» στελέχη του δικομματισμού, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ εκείνοι, που τους.......
θυμάμαι σε κυβερνητικά πόστα από την εποχή που δεν υπήρχε άσπρη τρίχα στο κεφάλι μου…

Μου δίνουν την ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ανθρώπων που μιλάνε ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ…

Αναμασώντας πολιτικές και μέτρα ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΝ 20ετία – 30ετία ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ…

ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ, ή ΑΝ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ…


Και σήμερα όλος ο καημός τους είναι η ποσόστωση των ευθυνών ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας!!!!

Και βεβαίως για τα Μνημόνια : ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ!!!!!!!!

Για τη προδιαγραμμένη πορεία προς την «εποχή Τσαουσέσκου» : ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!!!!

Ο κ. Βενιζέλος, σε χθεσινή του δήλωση τόνισε : «Πόσοι από τους Έλληνες είναι διατεθειμένοι για μια καταγγελία της δανειακής σύμβασης, πόσοι πιστεύουν ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι αξιόπιστη, όταν και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς που την είχε 'λανσάρει' δεν το πιστεύει και την έχει εγκαταλείψει;» (www.in.gr, 4/4/2012)…

Απαντώ :

Ένας τέτοιος Έλληνας είμαι εγώ…

Επαναπραδιαπράγματευση από επαναδιαπράγμτευση, ΔΙΑΦΕΡΕΙ…

Το παράδειγμα του κυρίου Σαμαρά που φέρνετε, για μένα δεν είναι το καλύτερο : το έχω ξαναγράψει : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ του κυρίου Σαμαρά, είναι ότι πιστεύει πως έχοντας ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ (ΑΛΛΗΛΟΓΡΟΝΘΟΚΟΠΟΥΜΕΝΟΥΣ) ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΣΩΣΤΟΥΣ, ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ!!! ΛΑΘΟΣ!!!

Η δική μου άποψη για το τι θα έπρεπε να περιλαμβάνει η διαπραγμάτευση, ξεκινά από άλλη βάση και έχει άλλο περιεχόμενο, κάποια σημεία του οποίου είναι (όπως κατά καιρούς τα έχω αποτυπώσει σε άρθρα μου) :

[1] Διαγραφή του τοκογλυφικού μέρους του χρέους…

[2] Επιτόκιο 1% για το υπόλοιπο εξοφλητέο σε τέτοιο βάθος χρόνου που ΔΕΝ θα πνίγει την πραγματική οικονομία…

[3] Ενίσχυση της ενεργού ζήτησης με επαναφορά των εισοδημάτων σε πρώτη φάση στα επίπεδα του 2009 ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ «ΜΕΓΑΛΟΦΙΑΦΥΓΩΝ» (ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ), ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ή ΜΗ ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ…

Α, τι σημαίνει «άμεσα μέτρα» εναντίον των ΠΙΝΟΝΤΩΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ : αυτό δυστυχώς, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το καταλάβει ένα πολιτικό σύστημα ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΥΨΙΣΤΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΚΛΕΙΟΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΗ ΠΑΡΕΑ ΟΣΩΝ ΠΙΝΩΝ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ…

Α, επίσης, και τι σημαίνει «επαναδιαπράγματευση»…

ΔΕΝ σημαίνει ΑΠΛΑ «ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ».,,

Σημαίνει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΧΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ..

Αλλά,  πώς μπορώ αυτά να τα κάνω περισσότερο κατανοητά σ’ ένα πολιτικό σύστημα εξουσίας ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ;

Πώς μπορώ να πείσω κάποιους ότι η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δόθηκε ποτέ;

Κύριε Σαμαρά, στην Πολιτική Επιτροπή του Κόμματός σας στις 11/3/2012, κράτησα μια σημείωση από την ομιλία σας : «Δείτε την Κύπρο. Μόλις μπήκε στην Ευρώπη ανακήρυξε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Και σήμερα μοιράζει συμβόλαια έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων, έχει γίνει το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και σπεύδουν να την προσεγγίσουν πολύ ισχυρά κράτη. Σας ρωτώ: Θα κατάφερνε η Κύπρος να διακηρύξει την ΑΟΖ, αν δεν είχε μπει στην Ευρώπη;»

Σωστό το ερώτημά σας, αλλά, νομίζω ότι Η ΑΦΕΤΗΡΙΑ του συλλογισμού σας είναι λάθος…

Να θέσω εγώ κάπως διαφορετικά τη διατύπωσή σας;

«Δείτε την Κύπρο. ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΑΝ ΚΑΤΑΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ, μπορεί σήμερα η Κύπρος να είναι κύριος ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ που ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΕΚΕΙΝΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ, σήμερα, ΑΝ ΚΑΙ ΜΈΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, θα ήταν υποχρεωμένη κατ΄ουσίαν να μοιράζει ένα εθνικό πλούτο με τη Τουρκία. Σας ρωτώ: Θα κατάφερνε η Κύπρος να διακηρύξει την ΑΟΖ, αν ΕΙΧΕ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΤΟΤΕ ΑΜΑΧΗΤΙ ΣΤΙΣ ΤΟΤΕ ΑΞΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;»