Ετοιμος ο Καστανίδης για το νέο κόμμα

Ετοιμος να εξαγγείλει, εντός των προσεχών ημερών την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Χάρης Καστανίδης ανακοινώνοντας ότι προχωρούν ήδη οι συνεννοήσεις με τους βουλευτές που διεγράφησαν από το ΠΑΣΟΚ μαζί με αυτόν.
Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον......
ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετέχουν στη νέα πολιτική κίνηση και νυν βουλευτές του πλειοψηφούντος κόμματος και επισήμανε ότι δεν συνομιλεί με βουλευτές που έχουν διαγραφεί από άλλα κόμματα.
«Ο,τι είναι ανακοινώσιμο, θα είναι σε λίγες ημέρες» διευκρίνισε, χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή χρόνο αναγγελίας του νέου κόμματος.
Προσδιορίζοντας τη φυσιογνωμίας της νέας προσπάθειας υπογράμμισε: «Απέναντι στο «ναι» της τυφλής υποταγής και το καθολικό «όχι» που δεν προτείνει τίποτα, εμείς διαμορφώνουμε μία ρεαλιστική και ταυτόχρονα ριζοσπαστική λύση εθνικών ισοδυνάμων, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».
Ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση τόσο κατά του κ. Γιώργου Παπανδρέου όσο και κατά του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζοντας ότι η νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη «έχει τρομακτικούς όρους, που οδηγούν τον κόσμο και τη χώρα σε αδιέξοδο».
«Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω με μία γραμμή την οποία υποστηρίζει ένα μικρό ιδεολογικό μόρφωμα στο ΠΑΣΟΚ, που έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερο» υποστήριξε.
 «Εμείς ανήκουμε στον χώρο της κεντροαριστεράς, ανήκουμε στην ευρωπαϊκή παράδοση του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Και θα υπερασπιστούμε τέτοιες απόψεις» πρόσθεσε.
 Ο κ. Καστανίδης απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «η σύγκρουση δεν αφορά ένα δευτερεύον και περιθωριακό θέμα».
«Δυστυχώς αυτή την ώρα το ΠΑΣΟΚ έχει σφραγιστεί από τη δωρεά της σφραγίδας του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου, που επέλεξαν να πάνε σε μία δεύτερη δανειακή σύμβαση, που δεν εξυπηρετεί τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, σε μία δεύτερη δανειακή συμφωνία η οποία έχει τρομακτικούς όρους. Είναι απίστευτα αυτά τα οποία έχουμε συμφωνήσει και που οδηγούν σε αδιέξοδο τον κόσμο, οδηγούν σε αδιέξοδο τη χώρα» κατέληξε.